Ocena Łożyska
-
Hej Dziewczyny jestem po badaniu polówkowym 21 tydzien , Moja Pani Ginekolog powiedziała że mam łożysko przodujace a dokładnie ściana przednia dolny brzeg dochodzi do ujscia wewnętrznego i o co chodzi nie dopytywałam teraz żałuję bo nie da je mi to spokoju Pomożecie
-
Też miałam zagrożenie łożyska przodującego, ale na szczęście podniosło się do góry. Ważne jest żebyś się nie przeciążała, dużo odpoczywała i ginekolodzy z reguły zabraniają współżycia. Nie wiem tylko do którego tygodnia jest możliwość aby się podniosło. Jak pytałam to kazał mi sie nie martwić na zapas. Niestety powiedział mi też, że przy przodującym zalecana jest cesarka, bo łożysko może zablokować wyjście dziecku. Najlepiej porozmawiaj ze swoim lekarzem.
-
Na twardniejacy brzuch lykaj magnez... Mi lekarz pow ze aspargin moze byc. Ja mialam zagrozenie lozyska przodujacego ale na szczescie przesunelo sie. Mialam siemoszczedzac nie dzwigac i unikac zblizen. Teraz jest ok
-
Ja aktualnie rozpoczęty 24 tydzień. W 20 na USG połówkowym było już niby w prawidłowym położeniu, ale lekarz nadal kazał stosować się do jego poleceń "na wszelki wypadek". Oszczedny tryb życia, dużo odpoczynku i trzymam kciuk żebyś następnym razem usłyszała że wszystko jest tak jak powinno
-
Monika K- ja kiedyś usłyszałam, ze jak upławy mają jakieś "egzotyczne" kolory to raczej trzeba to konsultować z lekarzem. Nawet któraś z dziewczyn tu na forum to pisała.
A dopóki nie pachną i są standardowego koloru to ok -