Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Odklejenie się łożyska a dalsza ciąża
Odpowiedz

Odklejenie się łożyska a dalsza ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 13/11 lekarz stwierdził odklejenie się łożyska i 3 cm krwiak w tym miejscu. Dziś na wizycie kontrolnej lakonicznie stwierdził, że jest lepiej. Nie zwrócił uwagi na zgłaszane przeze mnie plamienia i lekkie bóle a'la miesiączkowe, mówiąc że to normalne. No bo krwiak. Kazał powoli wprowadzać aktywność fizyczną większą niż wizyty w toalecie ;) i odstawiać Duphaston. Na pytanie o kontynuacje L4 się oburzył i sugerował prawdopodobny powrót do pracy od przyszłego poniedziałku. Nie wyobrażam sobie wrócić teraz do pracy (fizyczna) tym bardziej, że wcześniej mówił o ciąży zagrożonej, wymagającej szczególnej opieki już do końca. Teraz grzmiał o ZUSach, wyłudzaniu L4 itp... Jestem aktualnie w 16t3d ciąży. Czy taki epizod jak odklejanie się łożyska nie jest przesłanką do pozostawania na zwolnieniu już do końca ciąży? Staraliśmy się o tą ciąże 2 lata i nie wyobrażam sobie teraz jej stracić przez głupi powrót do pracy. Wolałabym dmuchać na zimne.

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zmień lekarza...pewnie miał kontrole z zusu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anna0o Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    zmień lekarza...pewnie miał kontrole z zusu
    Też wydaje mi się, że miał problemy z ZUSem. Bo od początku jak pytałam o zwolnienie to krzyczał o naciąganiu i o kontrolach z ZUS ;) Ale myślałam, że gdy pojawią się mocne przesłanki medyczne to nie będzie robił problemów,a tu takie kwiatki :/

dev130ps___.png
    20150808560120.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2017, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sama wiesz że nie naciagasz
    Osobiście balabym się wracać do pracy w takiej sytuacji
    Jak lekarz się uprze to nic nie zdzialasz
    Więc może lepiej zabrać dokumentację ciąży i iść do innego?
    Może to jeden z tych lekarzy którzy po prostu nie uznają ciąży jako przeslanki do zwolnienia
    Szkoda tylko że nie wezmą odpowiedzialnosci na siebie gdyby coś złego się stało

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ