X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Opryszczka
Odpowiedz

Opryszczka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Rita89 Koleżanka

Wysłany: 11 marca 2022, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem w 14+4 tc. Miałam jutro odwiedzić siostrę (z noclegiem u niej). Dzisiaj okazało się, że siostra ma opryszczkę wargową (pojawiła się u niej pierwszy raz w zyciu). Ja nigdy nie miałam objawów opryszczki. Lekarz na razie nie odpisuje. Czy kontakt z osobą z opryszczką wargową może być groźny dla dziecka jeśli nigdy wcześniej nia miałam opryszczki? W internecie znajduję sprzeczne informacje.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ