pajączki i żylaki
-
Zapomniałam ostatnio zapytać lekarza.
Miałam zawsze skłonność do pajączków na nogach, z daleka ich nie widać, ale moja mama ma bardzo widoczne i mówi, że nabawiła się ich w ciąży. Póki co nowych nie widzę ale te stare są jakby wyraźniejsze. Jest na to jakiś sposób?marzec 2015 - okropna angina w początku ciąży - oby było dobrze
grudzień 2014 - laparoskopia kamicy żółciowej
czerwiec 2014 - laparoskopia torbieli jajnika
grudzień 2013 - (*) Kazik 12 tc
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNieee...pajaczki to normalna sprawa w ciąży Znamiona sie zmieniają...wychodza jakies różne dziwolągi a wszystko sie zmieni jak urodzimy:-)
Ja np mam znamie-takie dość duże i na nim mam Male czerwone żyłeczki -wlasnie pajączki No nic z tym nie zrobię...Trzeba czekać do po ciazy -
nick nieaktualnya ja ide jutro do lekarza naczyniowca i na usg dopplerowskie konczyn dolnych.. od dawna mialam pojedyncze naczynka popekane, ale teraz zrobily mi sie takie jakby plamy a w srodku popekane naczynka.. ginekolog kazala brac cycklo 3 fort, i zapisac sie do naczyniowca - jutro ide - dam znac co powiedzial..
-
ailatan też biorę cyclo3fort i moje naczynka wyglądają jak duże siniaki a pod wieczór po całodziennym przemęczeniu żyły się uwypuklają nawet nie wiedziałam, że jest taki lekarz jak naczyniowiec, daj znać koniecznie, ja jestem jeszcze przed wizytą u ginekologa, ale może powinnam go podpytać o tego naczyniowca ?
-
nick nieaktualnya wiec no nic dobrego w sumie sie nie dowiedzialam.. milama zrobione usg dopplerowskie i wyszlo ze na lewym podudziu mam zylaka, ktory cos tam powoduje i ze w piszczelu zle mi krew odplywa i no coz pekaja naczynia krwionosne.. wyglada to starsznie jak dla mnie.. ale na te chwile nic za bardzo sie nie da zrobic.. mam nosic ponczochy czy rajstopy przeciwzylakowe ( w sam raz na lato hehe) lykac cyklo3 fort, nogi wyzje i unikac slonca ( bo latem sie da) no i po ciazy i karmieniu sie zglosic i zobaczyc co sie dalej z zylakiem dzieje- doktor mowil ze po ciazy moze wrocic do normy i czesc naczynek zniknie- wchlodnie sie- czesc zostanie- powiedzial tez ze jezeli zylak nadal bedzie trzeba by zooperowac przed nastepna ciaza bo wtedy wyjdzie jeszcze wiecej pajaczkow zylek itp.. zakrzepow w kazdym razie nie mam... ale nie jestem pocieszona.. to sie rozlazi a mi jeszcze 3-4 miesiace ciazy zotsaly.. a i jeszcze powiedzial ze pajaczkow nie radzilby laserem likwidowac przed nastepna ciaza bo i tak wyjda..
wiec ogolnie powiem Wam ze czuje sie mega nieaatrakcyjnie ztymi moimi nogami a byly takie ladne.. -
nick nieaktualny
-