Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Pobolewanie podbrzusza w 18 tc
Odpowiedz

Pobolewanie podbrzusza w 18 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kotakota Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak tylko odeszły jedne dolegliwości na ich miejsce pojawiły się inne. Tym razem czuję jakby rozściąganie w podbrzuszu, przy ubieraniu butów boli więc wolę usiąśc i np. przy wychodzeniu z wanny jak przez chwilę muszę postać na jednej nodze. Trochę to uciążliwe. Też tak macie?

kotakota
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeważnie boli brzuch po lewej lub prawej stronie (rozciągające się więzadła podtrzymujące macicę) ale zdarza się też, że i po środku, czasami nisko, niekiedy wyżej jakby żołądek. Lekarz powiedział, że doraźnie mogę brać No- Spę, czytałam też, że regularnie brany magnez może złagodzić takie bóle więc biorę Aspargin (magnez+ potas).

kotakota lubi tę wiadomość

• Mlenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, np. jak podnoszę jedną nogę żeby założyć skarpetkę. Myślę, że to rozciąganie macicy i nie trzeba się niepokoić.

kotakota, betina89 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ