X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Pobolewanie podbrzusza w 18 tc
Odpowiedz

Pobolewanie podbrzusza w 18 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kotakota Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak tylko odeszły jedne dolegliwości na ich miejsce pojawiły się inne. Tym razem czuję jakby rozściąganie w podbrzuszu, przy ubieraniu butów boli więc wolę usiąśc i np. przy wychodzeniu z wanny jak przez chwilę muszę postać na jednej nodze. Trochę to uciążliwe. Też tak macie?

kotakota
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeważnie boli brzuch po lewej lub prawej stronie (rozciągające się więzadła podtrzymujące macicę) ale zdarza się też, że i po środku, czasami nisko, niekiedy wyżej jakby żołądek. Lekarz powiedział, że doraźnie mogę brać No- Spę, czytałam też, że regularnie brany magnez może złagodzić takie bóle więc biorę Aspargin (magnez+ potas).

kotakota lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, np. jak podnoszę jedną nogę żeby założyć skarpetkę. Myślę, że to rozciąganie macicy i nie trzeba się niepokoić.

kotakota, betina89 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ