X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Pobolewanie podbrzusza w 18 tc
Odpowiedz

Pobolewanie podbrzusza w 18 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kotakota Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak tylko odeszły jedne dolegliwości na ich miejsce pojawiły się inne. Tym razem czuję jakby rozściąganie w podbrzuszu, przy ubieraniu butów boli więc wolę usiąśc i np. przy wychodzeniu z wanny jak przez chwilę muszę postać na jednej nodze. Trochę to uciążliwe. Też tak macie?

kotakota
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeważnie boli brzuch po lewej lub prawej stronie (rozciągające się więzadła podtrzymujące macicę) ale zdarza się też, że i po środku, czasami nisko, niekiedy wyżej jakby żołądek. Lekarz powiedział, że doraźnie mogę brać No- Spę, czytałam też, że regularnie brany magnez może złagodzić takie bóle więc biorę Aspargin (magnez+ potas).

kotakota lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, np. jak podnoszę jedną nogę żeby założyć skarpetkę. Myślę, że to rozciąganie macicy i nie trzeba się niepokoić.

kotakota, betina89 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ