X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Pobolewanie podbrzusza w 18 tc
Odpowiedz

Pobolewanie podbrzusza w 18 tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kotakota Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak tylko odeszły jedne dolegliwości na ich miejsce pojawiły się inne. Tym razem czuję jakby rozściąganie w podbrzuszu, przy ubieraniu butów boli więc wolę usiąśc i np. przy wychodzeniu z wanny jak przez chwilę muszę postać na jednej nodze. Trochę to uciążliwe. Też tak macie?

kotakota
  • Camilia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeważnie boli brzuch po lewej lub prawej stronie (rozciągające się więzadła podtrzymujące macicę) ale zdarza się też, że i po środku, czasami nisko, niekiedy wyżej jakby żołądek. Lekarz powiedział, że doraźnie mogę brać No- Spę, czytałam też, że regularnie brany magnez może złagodzić takie bóle więc biorę Aspargin (magnez+ potas).

kotakota lubi tę wiadomość

ex2bi09kagxa44s8.png
    ex2bdf9hh28r1eq2.png
  • Mlenka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam, np. jak podnoszę jedną nogę żeby założyć skarpetkę. Myślę, że to rozciąganie macicy i nie trzeba się niepokoić.

kotakota, betina89 lubią tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ