poradnik dla przyszłego taty
-
Witam wszystkie przyszłe mamusie!
Nie wiem czy Wam przyszło do głowy aby starać się w jakiś sposób wspomóc przyszłego tatę w roli, która go za nie tak długo czeka. Z racji tego, że mój mąż pochłania książki jak cukierki, wpadłam na taki pomysł Możecie mi doradzić jaki poradnik/książkę kupić aby dowiedział się z niej najważniejszych informacji napisanych w sposób zrozumiały i bardziej "łopatologiczny" niż poradniki dla kobiet? W internecie znalazłam kilka pozycji, ale nie do końca mnie przekonują lub nie mogę ich znaleźć w żadnej internetowej księgarni.
Z góry dziękuję za pomoc -
Ja zauważyłam, że te książki kierowane do mężczyzn są albo: bzdurne, tzn. Zapisane w humorystyczny ale nie dokońca prawdziwy sposób, czyli fajne do pośmiania się ale nie zawierają potrzebnych informacji, albo tak samo zawiłe jak dla kobiet. Ja nawet nie jestem w stanie czasem ogarnąć tych wszystkich informacji a co dopiero facet dla którego prosty język jest tym jedynym do przyjęcia aby zrozumiał coś w 100% (jak np. Mój mąż). Ale do każdego trafi coś innego a może blogi w internecie? Niektóre z nich prowadzą mężczyźni którzy przeprowadzają krok po kroku przyszłego tatusia przez zawiłości ciąży, porodu, połogu i okresu niemowlęcego. Nawet ostatnio na taki blog trafiłam. Jak znajdę gdzieś link to podrzuce. Facet fajnie i humorystycznie a jednocześnie prawdziwie opisywał jak to było w jego przypadku
sylani lubi tę wiadomość
-
No i nie mogę znaleźć tamtego bloga co na niego wpadłam, ale... znalazłam coś takiego: https://mlodytata.pl/ facet też właśnie porusza tematy ciąży, badań prenatalnych, dolegliwości ciążowych i z tego co zwróciłam uwagę to i okrestu po porodzie. Dodatkowo to jeden z niewielu, na którym pojawiają sie jeszcze wpisy. Natknęłam się na kilka innych i stwierdzam, że mężczyźni nie są chyba zbyt cierpliwi do prowadzenia blogów bo po kilku wpisach rezygnowali. Kurcze, a może otwozyć bloga i im tłumaczyć łopatologicznie na czym co polega i tłumaczyc te zawiłosci ksiąg dla kobiet...
Wiol lubi tę wiadomość
-