X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr poradnik dla przyszłego taty
Odpowiedz

poradnik dla przyszłego taty

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sylani Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie przyszłe mamusie!
    Nie wiem czy Wam przyszło do głowy aby starać się w jakiś sposób wspomóc przyszłego tatę w roli, która go za nie tak długo czeka. Z racji tego, że mój mąż pochłania książki jak cukierki, wpadłam na taki pomysł :) Możecie mi doradzić jaki poradnik/książkę kupić aby dowiedział się z niej najważniejszych informacji napisanych w sposób zrozumiały i bardziej "łopatologiczny" niż poradniki dla kobiet? W internecie znalazłam kilka pozycji, ale nie do końca mnie przekonują lub nie mogę ich znaleźć w żadnej internetowej księgarni.
    Z góry dziękuję za pomoc :)

m3sx9jcgj726xfjv.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam, że te książki kierowane do mężczyzn są albo: bzdurne, tzn. Zapisane w humorystyczny ale nie dokońca prawdziwy sposób, czyli fajne do pośmiania się ale nie zawierają potrzebnych informacji, albo tak samo zawiłe jak dla kobiet. Ja nawet nie jestem w stanie czasem ogarnąć tych wszystkich informacji a co dopiero facet dla którego prosty język jest tym jedynym do przyjęcia aby zrozumiał coś w 100% (jak np. Mój mąż). Ale do każdego trafi coś innego :) a może blogi w internecie? Niektóre z nich prowadzą mężczyźni którzy przeprowadzają krok po kroku przyszłego tatusia przez zawiłości ciąży, porodu, połogu i okresu niemowlęcego. Nawet ostatnio na taki blog trafiłam. Jak znajdę gdzieś link to podrzuce. Facet fajnie i humorystycznie a jednocześnie prawdziwie opisywał jak to było w jego przypadku :)

sylani lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • sylani Koleżanka

Wysłany: 4 maja 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie, będę wdzięczna za link Zimowa Stokrotko :)

m3sx9jcgj726xfjv.png
  • zimowa stokrotka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie mogę znaleźć tamtego bloga co na niego wpadłam, ale... znalazłam coś takiego: https://mlodytata.pl/ facet też właśnie porusza tematy ciąży, badań prenatalnych, dolegliwości ciążowych :) i z tego co zwróciłam uwagę to i okrestu po porodzie. Dodatkowo to jeden z niewielu, na którym pojawiają sie jeszcze wpisy. Natknęłam się na kilka innych i stwierdzam, że mężczyźni nie są chyba zbyt cierpliwi do prowadzenia blogów bo po kilku wpisach rezygnowali. :) Kurcze, a może otwozyć bloga i im tłumaczyć łopatologicznie na czym co polega i tłumaczyc te zawiłosci ksiąg dla kobiet...

Wiol lubi tę wiadomość

o148i09kzitj1pv1.png
    mhsvi09k321kr4xp.png
  • Wiol Debiutantka

Wysłany: 7 maja 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otwieraj dziewczyno, dobry pomysł!!!

• Symfonia Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mądrzy Rodzice - Margot Sunderland

Świetna książka nie tylko dla taty. Szybko się czyta.

1aa89a7d18.png

02.02.2016 Synek już z nami na świecie :*
  • sylani Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świetnie ! Dziękuję za wszystkie porady :)

m3sx9jcgj726xfjv.png
  • smeg Autorytet

Wysłany: 15 maja 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J. Juul "Być mężem i ojcem", jeszcze nie czytałam, ale słyszałem że to fajne kompendium wiedzy zawartej w pozostałych książkach Juula :) Zastanawiam się nad kupnem na prezent dla narzeczonego.

thgfflw1r5jwwi42.png
    uch5trd871vy6cfm.png
    gg64o7est9yc5xll.png
    Gdańsk, 31 l., kp :)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ