X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Powikłania. Twarda macica?
Odpowiedz

Powikłania. Twarda macica?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga_93 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Bardzo proszę o porady. Aktualnie jestem w 16 tygodniu ciąży. Po ostatniej wizycie lekarz stwierdził twardą macice, zakażenie dróg moczowych ORAZ niedużą torbiel na jajniku- ale to wiem od początku ciąży. Torbiel nie rośnie ani nie maleje.... Przepisał mi: 2x1 Luteine pod język, 2x1 Spasmoline, 2x1 Furaginum i dwie saszetki (przerwa tygodniowa) Monuralu.. Poza tym kazał brać nadal witamine D3 i kwas foliowy.. Zabronił mi wstawać z łóżka przez trzy tygodnie (za dwa tyg USG), a jeżeli nic się nie poprawi dostanę skierowanie do szpitala.. Jestem spanikowana i nie wiem co robić. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Znajoma doradziła mi zmianę lekarza, ale on ma na prawdę dobre opinie i podobno uratował dużo ciąż.. Z góry dziękuję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ