X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Powikłania. Twarda macica?
Odpowiedz

Powikłania. Twarda macica?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aga_93 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Bardzo proszę o porady. Aktualnie jestem w 16 tygodniu ciąży. Po ostatniej wizycie lekarz stwierdził twardą macice, zakażenie dróg moczowych ORAZ niedużą torbiel na jajniku- ale to wiem od początku ciąży. Torbiel nie rośnie ani nie maleje.... Przepisał mi: 2x1 Luteine pod język, 2x1 Spasmoline, 2x1 Furaginum i dwie saszetki (przerwa tygodniowa) Monuralu.. Poza tym kazał brać nadal witamine D3 i kwas foliowy.. Zabronił mi wstawać z łóżka przez trzy tygodnie (za dwa tyg USG), a jeżeli nic się nie poprawi dostanę skierowanie do szpitala.. Jestem spanikowana i nie wiem co robić. Czy któraś z Was była w podobnej sytuacji? Znajoma doradziła mi zmianę lekarza, ale on ma na prawdę dobre opinie i podobno uratował dużo ciąż.. Z góry dziękuję.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ