X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Próby wątrobowe
Odpowiedz

Próby wątrobowe

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Mirabelcia Autorytet

Wysłany: 3 stycznia 2018, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie! Jestem w 24 tc. Co myślicie o takich wynikach prób wątrobowych: AST 40 (norma 31), ALT 64 (norma 31), bilirubina i GGTP w normie, kwasy żółciowe < 3,2 (norma <10). Po tygodniu diety i zażywania Essentiale Forte wyniki bez zmian, jedynie ALT 66. Lekarz na razie nic nie mówi, mam za tydzień kolejne badanie. Nie mam żadnego świądu dłoni i stóp typowego dla cholestazy. Z góry dziękuję za pomoc.

12.2014-Aniołek
    03.2017- początek leczenia w Invimed
    02.06.2017- 1 IUI :(
    Hashimoto, nt, IO, hipogonadyzm hipogonadotropowy
    Nasienie ok, drożność ok
  • gabrika Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robiłaś może usg jamy brzusznej, aby też sprawdzić jaki jest obraz wątroby?

Wyniki nie są bardzo podwyższone, a niski poziom kwasów żółciowych wyklucza cholestazę ciążową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2018, 11:17

"Jeszcze będzie pięknie - mimo wszystko! Tylko załóż wygodne buty, bo masz do przejścia całe życie!" - Jan Paweł II
    Aniołek (*) 30.03.2017 9tc / Ciąża biochemiczna - Październik 2017
    f2w3dqk3oz249swl.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ