Przepływy
-
Witam, chciałam Was zapytać o przepływy, lekarz niby twierdzi że jest dobrze a mnie trochę martwi, może ktoś coś wie albo zna się na parametrach, badanie miałam robione w 23 t 0 d :
Umb -RI 0,66
Umb - PI 1,09
Umb S/D 2,94
Dodam że biorę Clexane i Acard, ze względu na wcześniejszą wewnątrzmaciczną śmierć płodu w 26 tc. Strasznie się martwię następna wizyta za dwa tygodnie. -
Nie znam się na wynikach ale u mnie też wyszło na badaniu ze jedna tetnica ma gorszy przepływ. Ginekolog narazie mnie uspokajał. Generalnie chyba się tego nie leczy. Trzeba kontrolować i może co najwyżej zwiększyć dawkę clexane. Ja również biorę clexane i acard.4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
-
Cześć, proszę o info, kiedy badane są przepływy?
Na USG genetycznym w 12-13 tc lekarz, na podstawie wyników tesu PAPPA przekazał mi obawy dotyczące właśnie przepływów i kazał to monitorować na następnych wizytach już u mojego lekarza prowadzącego.
Tymczasem 2 tygodnie później, na wizycie u mojej ginekolog prowadzącej nie miałam zrobionego nawet usg, pani doktor stwierdziła, że teraz i tak nic to nie da, przepisała mi tylko Acard i tyle. Przepływy mają być sprawdzone na usg połówkowym, ale to dopiero za ponad miesiąc, a ja zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie powinnam wybrać się do jakiegoś lekarza, który sprawdzi to wcześniej.
Poradźcie proszę. Jak to było w Waszym przypadku? -