Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Przepływy
Odpowiedz

Przepływy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Justyśkaa Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, chciałam Was zapytać o przepływy, lekarz niby twierdzi że jest dobrze a mnie trochę martwi, może ktoś coś wie albo zna się na parametrach, badanie miałam robione w 23 t 0 d :
    Umb -RI 0,66
    Umb - PI 1,09
    Umb S/D 2,94

Dodam że biorę Clexane i Acard, ze względu na wcześniejszą wewnątrzmaciczną śmierć płodu w 26 tc. Strasznie się martwię następna wizyta za dwa tygodnie.

• Justyśkaa Debiutantka

Wysłany: 13 grudnia 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodam że:
    Umb PS : - 31,50
    Umb ED : - 10,72
    Umb-MD : - 10,09

• hrynia Koleżanka

Wysłany: 21 grudnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na wynikach ale u mnie też wyszło na badaniu ze jedna tetnica ma gorszy przepływ. Ginekolog narazie mnie uspokajał. Generalnie chyba się tego nie leczy. Trzeba kontrolować i może co najwyżej zwiększyć dawkę clexane. Ja również biorę clexane i acard.

4 lata starań, 2 poronienia (14-02-2014,12-01-2015), MTHFR, Niedrożny jajowód, Niedoczynność tarczycy, Komórki NK
    thgf9n7353137rpc.png
  • N@t@li@ Nowa

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, proszę o info, kiedy badane są przepływy?

Na USG genetycznym w 12-13 tc lekarz, na podstawie wyników tesu PAPPA przekazał mi obawy dotyczące właśnie przepływów i kazał to monitorować na następnych wizytach już u mojego lekarza prowadzącego.

Tymczasem 2 tygodnie później, na wizycie u mojej ginekolog prowadzącej nie miałam zrobionego nawet usg, pani doktor stwierdziła, że teraz i tak nic to nie da, przepisała mi tylko Acard i tyle. Przepływy mają być sprawdzone na usg połówkowym, ale to dopiero za ponad miesiąc, a ja zaczynam się zastanawiać, czy jednak nie powinnam wybrać się do jakiegoś lekarza, który sprawdzi to wcześniej.

Poradźcie proszę. Jak to było w Waszym przypadku?

• anixx Debiutantka

Wysłany: 11 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam temat, ja również mam słaby przepływ w jednej tętnicy. Dajcie znać jak dalej potoczyły się wasze ciąże

anixx
  • Astarte Nowa

Wysłany: 20 czerwca 2017, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi wyszło cos nie tak, polecam echo serca, tylko znalezc super dobra klinike ze sprzetem, tam sie wszystko wyjaśni.

• Jeheria Autorytet

Wysłany: 30 marca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam stronę aby móc zweryfikować wynik:
    https://fetalmedicine.org/research/doppler

Najwazniejszy jest CPR, nie patrzy się indywidualnie na PI tetnicy mózgowej czy pępowinowej.
    CPR <1,05 oznacza centralizacje krążenia

Vy8jp2.png
    3V06p2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ