Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ruchy dziecka w 19tyg
Odpowiedz

Ruchy dziecka w 19tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem w 19 tygodniu ciaży ( 18 + 1 dokładnie ). Od jakiś dwóch tygodni czuje już ruchy dziecka - ale takie typowe kopniaki - nie żadne bąbelki czy motylki jak to niektóre opisują tylko typowe kopniaki. Dotychczas czułam je codziennie - przynajmniej jeden czy dwa w ciągu dnia były. Ostatnio spanikowałam bo jeden kopniak w sobote rano a potem przez resztę dnia i przez całą niedziele nic. Wieczorem już była bliska płaczu. Bardzo późno w niedziele ok 22 dostałam serie kopniaków.W poniedziałek i wtorek czułam a wczoraj i dziś znowu nic. Histeryzuje czy mam powody do niepokoju ? Czy w 18/19 tyg trzeba czuć ruchy dziecka codziennie ?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na tym etapie maluszek może mieć spokojniejsze dni.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ