Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Ruchy dziecka w 19tyg
Odpowiedz

Ruchy dziecka w 19tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć.
    Jestem w 19 tygodniu ciaży ( 18 + 1 dokładnie ). Od jakiś dwóch tygodni czuje już ruchy dziecka - ale takie typowe kopniaki - nie żadne bąbelki czy motylki jak to niektóre opisują tylko typowe kopniaki. Dotychczas czułam je codziennie - przynajmniej jeden czy dwa w ciągu dnia były. Ostatnio spanikowałam bo jeden kopniak w sobote rano a potem przez resztę dnia i przez całą niedziele nic. Wieczorem już była bliska płaczu. Bardzo późno w niedziele ok 22 dostałam serie kopniaków.W poniedziałek i wtorek czułam a wczoraj i dziś znowu nic. Histeryzuje czy mam powody do niepokoju ? Czy w 18/19 tyg trzeba czuć ruchy dziecka codziennie ?

• naali13 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, na tym etapie maluszek może mieć spokojniejsze dni.

Nataszka2200 lubi tę wiadomość

01.2016 🧒
    10cs -03.2021 ciąża pozamaciczna 💔
    1cs
    3.09 ⏸️ 6.09 HCG 68 -> 8.09 180 -> 10.09 - 431 -> 14.09 - 4200
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ