X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Seks w 2 trymestrze
Odpowiedz

Seks w 2 trymestrze

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Nowa mama Nowa

Wysłany: 3 lutego, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka kochane 👋
    Powiedzcie jakie są bezpieczne pozycje w ciąży w 2 trymestrze ?
    Czy wy też macie tak, ze sie strasznie stresujecie w trakcie przytulania czy coś się nie stanie i czy ta pozycja jest odpowiednia ?
    Bardzo bym chciała , abym mogła o tym nie myśleć , bo wiem , że to zamartwianie i nie zadowolenie wpływa na dzidziusia.
    Dajcie znać 🫶

• DarKa35 Przyjaciółka

Wysłany: 30 marca, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no w drugim trymestrze ,to jeśli nie ma żadnych przeciwwskazań, to normalna sprawa 🙂

ToJaa
    IVF I procedura , 4 transfer udany.
    Gameta Bdg.
    preg.png

TP 10.10.2025 🍀😁
  • Britta Autorytet

Wysłany: 30 marca, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie stresuję, ale mój mąż już tak 😉
    Wychodzę z założenia, żeby nie ściskać brzuszka w czasie stosunku i tyle 🐰

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ 🎉🫄

preg.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ