X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Silna zgaga
Odpowiedz

Silna zgaga

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Janette Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poratujcie troche czyms,co pomaga na zgage bo wiem ze sporo tabletek nie mozna brac,jestem w 14 tyg i co wieczor mnie tak pali ze zasnac nie moge.Wczesniej mialam problemy z refluksem,leczone od czasu do czasu przy zaostrzeniach ale teraz juz tych tabletek nie moge wziasc. Moze jest cos z naturalnych sposobow lub cos do ssania co mozna?

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Poronienie 5 tydz 2024 czerwiec
    Amh 0.39
    Dfi 21%
    Wszystkie inne badania ok
    2025 tydz.14+ 4 panorama ok,zdrowa dziewczynka
  • Blackapple Ekspertka

Wysłany: 25 stycznia, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łyzeczka sody oczyszczonej rozpuszczona w powie szklanki wody, nie testowałam w ciąży, przed działało.

Może zapytaj lekarza przy następnej wizycie czy nie ma jakiegoś leku bezpiecznego dla ciężarnych.

Janette lubi tę wiadomość

preg.png
  • Janette Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mieszkam w UK i tu niestety nie mam wlasnie wizyt z lekarzem a tylko wyznaczone z polozna i pierwsza mam w lutym dopiero. Jest tez ciezko sie ostatnio dostac po prostu do zwyklego lekarza. Dziekuje za porade i wyprobuje,musze chyba zmienic lekko diete bo zaczelam dopiero jesc wiecej.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%
  • Patka777 Koleżanka

Wysłany: 25 stycznia, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam Gaviscon, zawiesina. To jedyne co u mnie działa na zgagę 😉

Janette lubi tę wiadomość

• Janette Przyjaciółka

Wysłany: 25 stycznia, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patka777 wrote:
    Polecam Gaviscon, zawiesina. To jedyne co u mnie działa na zgagę 😉
    Dziekuje :)

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%
  • wave533 Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janette wrote:
    Poratujcie troche czyms,co pomaga na zgage bo wiem ze sporo tabletek nie mozna brac,jestem w 14 tyg i co wieczor mnie tak pali ze zasnac nie moge.Wczesniej mialam problemy z refluksem,leczone od czasu do czasu przy zaostrzeniach ale teraz juz tych tabletek nie moge wziasc. Moze jest cos z naturalnych sposobow lub cos do ssania co mozna?

Ja mam zgagę od 7 tygodnia ciąży i niestety nic nie pomaga. Pojawia się w momencie zjedzenia pierwszego posiłku i już nie znika. Ulgę przynosi trzymanie wody w ustach.

05.2024 początek starań 06.2024 ⏸️
    08.2024 zabieg 10t 💔 chybione (6t+1d) crl 0,5
    10.2024 początek starań 11.2024 ⏸️
    06.12 crl 0,94 ❤️12.12 crl 1,46, 20.12 crl 2,49, 09.01 crl 6, 23.01 crl 8,24, 17.02 257,5g 💙
    next 20.02, 12.03, 13.03 połówkowe, 02.04

Mutacja MTHFR c.1298C A>C w układzie homozygotycznym oraz mutacja c.-820_-817G w genie PAI-1 w układzie homozygotycznym

Clexane 0,4 acard 75 prowadzę prywatnie i na nfz

preg.png
  • Janette Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wave533 wrote:
    Ja mam zgagę od 7 tygodnia ciąży i niestety nic nie pomaga. Pojawia się w momencie zjedzenia pierwszego posiłku i już nie znika. Ulgę przynosi trzymanie wody w ustach.
    O jej to wspolczuje, mnie napada glownie wieczorem.Czytam tez ze po posilku nie powinno sie lezec zeby kwasy sie nie cofaly do zoladka. Ja po obiedzie czesto sie pokladalam. Diete tez troszke probuje zmienic bo ja nie moge za duzo serow jesc a teraz mi bardzo smakuja. Doraznie te tabletki polecane mi pomagaja.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%
  • Maria_Christina Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wave533 wrote:

Pomagają: jogurty, kefiry, banany, mleko. No i środki z apteki na zgagę. Problem jest taki że ja jem teraz 4-5 jogurtów dziennie bo mam tą zgagę cały czas. Przez to jem mniej „normalnego” jedzenia. A ginekolog kazała mi jeść ryby… z ta zgaga ciężko jest :/

Starania od lutego 2024.
    39 lat, AMH 2, 84
    czynnik męski oligospermia
    Kariotypy ✅

03.2024 stymulacja Menopur + Ganirelix
    03.2024 punkcja, 8 🥚, zapłodniło się 6 🥚.
    Przetrwały 2 ❄️❄️4BC i 5BC. Nieprzebadane.

Polip w macicy po stymulacji, wizyty u kilku lekarzy.
    Lekarz prowadzący radzi robić transfer na polip...
    06.2024 Histeroskopia w Novum z usunięciem polipa.
    Biopsja endometrium - brak stanu zapalnego.

07.2024 transfer 2 zarodów, nieudany, brak implantacji.

07.2024 zmiana lekarza, nowa stymulacja.
    Rekovelle + Oraglutran.
    31.07.2024 Punkcja. Pobrano 18 🥚, dojrzałych 18 🥚. Lekarz kazał zapłodnić wszystkie, zapłodniło się 11 🥚.
    Przetrwało 6 ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 4AB, 4AC, 4BB,4BB,4BB, 4CB.
    Badanie PGT: 1 zdrowa ❄️ 4AB.
    1 nieprzebadana ❄️4AC (nie dało się przebadać).

Transfer 6.09 - nieudany.
    Lekarz sugeruje zbadać immunologię.

27.09. - pierwsza wizyta u immunologa.
  • Janette Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz wczesniej zaczelam chorowac na refluks stad wiem juz co moj organizm nie toleruje zbytnio ale w ciazy zmienily mi sie smaki i ciagnie do tego czego jadlam mniej czyli serow i pomaranczy. Teraz znow zadbalam lekko o to co jem i wiem ze np nie moge serow plus cytrusow :( jogurty na szczescie moge i jem na drugie sniadanie z owocami. Mnie akurat po rybie nic nie jest,bardziej jak zjem cos z cebula i smazonego duzo.Niestety wczesniej sie zdrowiej prowadzilsm a teraz mnie bierze na wszystko co mniej zdrowe.Staram sie chociaz przeplatac i robic chociaz zupy warzywne.

Ja 42
    On 41
    Starania 13 lat
    Poronienie 12 tydz 2020
    Poronienie 7 tydz 2022
    Amh 0.39
    Dfi 21%
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ