X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Słabe ruchy
Odpowiedz

Słabe ruchy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klakar Debiutantka

Wysłany: 8 marca 2025, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jestem w 25+3 tc od niedzieli słabo czuję ruchy maluszka, wcześniej były ona znacznie częstsze i mocniejsze. Byłam na IP wszystko wygląda że jest ok. Codziennie sprawdzam tętno detektorem i jest w normie. Jednak nadal mnie to zastanawia czemu tak się dzieje i czym to może być spowodowane, trochę mnie to przytłacza. Może któraś z was tak miała. Łożysko mam na przedniej ścianie

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2025, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak się może dziać jak maluch obróci się plecami do naszego brzucha wtedy kieruje kopnięcia w stronę kręgosłupa i dlatego możesz odczuwać to słabiej. Ja jestem obecnie w 19 tygodniu łożysko też na przedniej ścianie i mam takie dni że jeden dzień czuje często te ruchy, a są takie dni że nie odczuwam prawie wcale ;) ale też wtedy sprawdzam detektorem i jestem spokojniejsza :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 20:10 🤰🏻💥
    SN 41+4
    Alan 🩵 4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    SN 40+4
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ