X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Słabe ruchy
Odpowiedz

Słabe ruchy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klakar Debiutantka

Wysłany: 8 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jestem w 25+3 tc od niedzieli słabo czuję ruchy maluszka, wcześniej były ona znacznie częstsze i mocniejsze. Byłam na IP wszystko wygląda że jest ok. Codziennie sprawdzam tętno detektorem i jest w normie. Jednak nadal mnie to zastanawia czemu tak się dzieje i czym to może być spowodowane, trochę mnie to przytłacza. Może któraś z was tak miała. Łożysko mam na przedniej ścianie

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak się może dziać jak maluch obróci się plecami do naszego brzucha wtedy kieruje kopnięcia w stronę kręgosłupa i dlatego możesz odczuwać to słabiej. Ja jestem obecnie w 19 tygodniu łożysko też na przedniej ścianie i mam takie dni że jeden dzień czuje często te ruchy, a są takie dni że nie odczuwam prawie wcale ;) ale też wtedy sprawdzam detektorem i jestem spokojniejsza :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ