X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Słabe ruchy
Odpowiedz

Słabe ruchy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Klakar Debiutantka

Wysłany: 8 marca, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, jestem w 25+3 tc od niedzieli słabo czuję ruchy maluszka, wcześniej były ona znacznie częstsze i mocniejsze. Byłam na IP wszystko wygląda że jest ok. Codziennie sprawdzam tętno detektorem i jest w normie. Jednak nadal mnie to zastanawia czemu tak się dzieje i czym to może być spowodowane, trochę mnie to przytłacza. Może któraś z was tak miała. Łożysko mam na przedniej ścianie

• 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że tak się może dziać jak maluch obróci się plecami do naszego brzucha wtedy kieruje kopnięcia w stronę kręgosłupa i dlatego możesz odczuwać to słabiej. Ja jestem obecnie w 19 tygodniu łożysko też na przedniej ścianie i mam takie dni że jeden dzień czuje często te ruchy, a są takie dni że nie odczuwam prawie wcale ;) ale też wtedy sprawdzam detektorem i jestem spokojniejsza :)

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    30.11.2024 hcg 68 mlU/mL
    02.12.2024 hcg 188 mlU/mL
    09.12.2024 hcg 3814 mlU/mL
    19.12.2024 pierwsze USG ✊🏽 6+5 i 0,78 cm mamy serduszko 💗
    09.01.2025 9+5 i 2,3 cm dzieciątka 🫶🏽
    29.01. I prenatalne 🤞🏽 12+4, CRL 6,45 cm na 80% dziewczynka 🩷🤍
    24.02 16+2 potwierdzone mamy dziewczynkę 🩷
    27.03. II badania prenatalne 🐣
    20+5 tc, 420 gram zdrowej dziewczynki (A)🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ