X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Swędzące sutki
Odpowiedz

Swędzące sutki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mrówa Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Ostatnio bardzo swędzą mnie sutki i łuszczy sie na nich skóra... Czego to może być objaw i jak sie tego pozbyć albo chociaż załagodzić? No i pytanie dla doświadczonych mam.. Jak to sie ma do przyszlego karmienia ..?

pierwsza ciąża w 2009 roku ... urodził się Franuś :*
    teraz czekamy na córeczkę :) :*
    31159dffca.png
  • sylani Koleżanka

Wysłany: 1 maja 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam strasznie wrażliwe piersi w pierwszym trymestrze. Pomógł stanik niekoronkowy i z dobrego materiału, najlepiej bez fiszbin :) A co do łuszczenia, używasz jakichś olejków czy oliwek na rozstępy ? Może to ich wina, a może po prostu masz bardzo wrażliwe piersi, ja do teraz takie mam. Ale przy następnej wizycie radzę po prostu skonsultować się z ginekologiem, choć myślę, że powodu do zmartwień nie ma :)

m3sx9jcgj726xfjv.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 2 maja 2017, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka bepanten stosuje.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez strasznie piersi i sutki zaczęły swędzieć :( nic nie pomaga :(

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin poleciła maść Maltan, ale słyszałam o niej krytyczne uwagi, że zawiera glukozę, która może prowadzić do grzybicy;
    raz pokremowałam, sutki przeszły, piersi swędzą

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • anitka710 Autorytet

Wysłany: 9 września 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na swedzące piersi używam kremu z ziaji przeciw rozstępom, działa od razu jak się nakremuje :-)

Liwia 04.03.18 godz. 15:30, 3530g, 56cm :-*
  • ZAneczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam ten problem, ale smaruję piersi i sutki oliwką dla dzieci, nawet daje to ulgę:) Lekarz stwierdził, że to normalne.

• mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam to w pierwszej ciąży. Skóra się wysusza. Delikatna bawełniana bielizna i krem typu bepanten i będzie ok ☺

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ