Test obciążenia glukozą OGTT
-
Myśle że lekarz wiw co robi . W którymś wątku czytałam że dziewczyna miała wykonany chwilę po 20 tc i później go nie powtarzała. Ten tydzień różnicy pewnie też wiele nie zmieni
Chociaż w sumie warto się upewnić, żeby 2 razy nie latać.agnieszka1290 lubi tę wiadomość
-
Jezeli jest potrzeba to mozna powtarzac. Jak na poczatku ciazy wychodzi wysoki cukier to lekarze zlecaja ogtt potem kontrolnie rowniez.
Ja ogtt robilam 23+2 bo lekarz zdecydowal ze to dobry termin a wizyte mialam 23+5. -
Mania_Leo wrote:Hm... to chyba muszę zadzwonić do lekarza bo każe mi wykonać 23+1... i właśnie wydaje mi się że za wcześnie...
dzięki za odpowiedż!
Kochana ja mam jeszcze wcześniej wykonać ten test niż Ty ale skoro lekarz mi tak zalecił to chyba wie co robi -
Mania_Leo wrote:Hm... to chyba muszę zadzwonić do lekarza bo każe mi wykonać 23+1... i właśnie wydaje mi się że za wcześnie...
dzięki za odpowiedż!
czasem lekarz, jeśli ma takie podejrzenia, może poprosić o wcześniejsze wykonanie badania
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ja będę robić w 21+5, ponieważ 21+6 mam wizytę i lekarz kazał na nią przyjść z tymi wynikami. Też wydaje mi się to za wcześnie, ale w zasadzie chyba lepiej zrobić badania wcześniej niż późniejNasza Zochulka 34 tc [*] 11.09.2015
slodkogorzkiswiat.blog.pl
Antoś nasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017 -