Test obciążenia glukozą OGTT
-
Myśle że lekarz wiw co robi
. W którymś wątku czytałam że dziewczyna miała wykonany chwilę po 20 tc i później go nie powtarzała. Ten tydzień różnicy pewnie też wiele nie zmieni
Chociaż w sumie warto się upewnić, żeby 2 razy nie latać.agnieszka1290 lubi tę wiadomość
-
Jezeli jest potrzeba to mozna powtarzac. Jak na poczatku ciazy wychodzi wysoki cukier to lekarze zlecaja ogtt potem kontrolnie rowniez.
Ja ogtt robilam 23+2 bo lekarz zdecydowal ze to dobry termin a wizyte mialam 23+5. -
Mania_Leo wrote:Hm... to chyba muszę zadzwonić do lekarza bo każe mi wykonać 23+1... i właśnie wydaje mi się że za wcześnie...
dzięki za odpowiedż!
Kochana ja mam jeszcze wcześniej wykonać ten test niż Tyale skoro lekarz mi tak zalecił to chyba wie co robi
-
Mania_Leo wrote:Hm... to chyba muszę zadzwonić do lekarza bo każe mi wykonać 23+1... i właśnie wydaje mi się że za wcześnie...
dzięki za odpowiedż!
czasem lekarz, jeśli ma takie podejrzenia, może poprosić o wcześniejsze wykonanie badania
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Ja będę robić w 21+5, ponieważ 21+6 mam wizytę i lekarz kazał na nią przyjść z tymi wynikami. Też wydaje mi się to za wcześnie, ale w zasadzie chyba lepiej zrobić badania wcześniej niż późniejNasza Zochulka
34 tc [*] 11.09.2015
slodkogorzkiswiat.blog.pl
Antośnasza radość, ur. szczęśliwie 07-08-2017
-