Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tętno dziecka-15/16 tydzień ciąży.
Odpowiedz

Tętno dziecka-15/16 tydzień ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie na przełomie 15/16 tygodnia ciąży. Od 2 tygodni posiadam i używam detektora tętna płodu (raz dziennie albo co drugi dzień dla uspokojenia :) ).
    Normalnie tętno wynosiło średnio 145-150 uderzeń na minutę, a od wczoraj zauważyłam, że tętno mocno przyspieszyło i pokazuje momentami nawet 170 (głównie ponad 150-160)
    Zaniepokoiło mnie to mocno,nie wiem jakie są normalne zakresy tętna na tym etapie ciąży.

Czy na przyspieszenie tętna może wpłynąć np. mój wysiłek, poddenerwowanie albo niedostateczne nawodnienie? Maluch bardzo aktywny, ja już czuję delikatne ruchy (to moja kolejna ciąża)

Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?Jakie tętno jest uznawane na tym etapie jako norma? Czy mam powód do niepokoju?

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ