Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tętno dziecka-15/16 tydzień ciąży.
Odpowiedz

Tętno dziecka-15/16 tydzień ciąży.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Muchaolucha Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obecnie na przełomie 15/16 tygodnia ciąży. Od 2 tygodni posiadam i używam detektora tętna płodu (raz dziennie albo co drugi dzień dla uspokojenia :) ).
    Normalnie tętno wynosiło średnio 145-150 uderzeń na minutę, a od wczoraj zauważyłam, że tętno mocno przyspieszyło i pokazuje momentami nawet 170 (głównie ponad 150-160)
    Zaniepokoiło mnie to mocno,nie wiem jakie są normalne zakresy tętna na tym etapie ciąży.

Czy na przyspieszenie tętna może wpłynąć np. mój wysiłek, poddenerwowanie albo niedostateczne nawodnienie? Maluch bardzo aktywny, ja już czuję delikatne ruchy (to moja kolejna ciąża)

Jakie są wasze doświadczenia w tym temacie?Jakie tętno jest uznawane na tym etapie jako norma? Czy mam powód do niepokoju?

km5sdf9hzr5f5abr.png
    Feluś <3
    atdc3e5e1sotoeov.png

31.12.2019 - Aniołek 💔 (12 tc)
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ