Tycie w ciąży
-
Cześć,
Jestem w pierwszej ciąży w 16 tyg,obecnie mam około 6kg na plusie. Jestem trochę przerażona,bo nie objadam się. Mam wrażenie,że tych kilogramów nie widać po mnie. Faktycznie piersi mi bardzo urosły,ale brzuch też nie jest jakoś bardzo duży. Staram się jakoś zahamować to szybkie tycie,ale nie wiem jak. Przed ciąża warzyłam 59kg. -
Gdzieś kiedyś czytałam, że osoby szczuplejsze więcej tyją w ciąży
Ja startowałam z wagą 70 kg, jestem w 18 tyg i nie przytyłam nic. Ale sama zobacz ile więcej kg miałam od ciebie „wyjściowo”.
Zależy jeszcze jaki masz wzrostOlgaFr lubi tę wiadomość
-
Ja bym się zbytnio tym nie przejmowała, jeżeli jesteś w normie Potem dziecko wyssie z Ciebie wszystko. Znajoma po ciąży przez karmienie piersią ważyła mniej niż sprzed ciąży.
Dużo wody też pewnie się zbiera w organizmie i wcale nie trzeba się objadać, żeby na wadze rosnąć. Będzie dobrze -
Też gdzieś czytałam, że to ile się przytyje w ciąży, zależy też od wagi startowej. Pewnie też od tego czy ma się mdłości czy nie. Są kobiety, które przez mdłości nawet chudną w pierwszym trymestrze. Ja na start miałam 66 kg (lekka nadwaga), teraz jestem w 18tc i jestem 3,5 kg na plus.
-
Ja w ciąży przytyłam 10 kg, startowałam z wagi 69 kg. Po wyjściu ze szpitala miałam od razu 8.5 kg mniej. Na ten moment ważę 3 kg mniej niż przed ciążą. Myślę że na te 10 kg miało wpływ to, że ja serio nie podjadałam. Brałam żelazo i euthyrox. Euthyrox rano nadczczo, żelazo na noc i przed żelazem 2 godziny nic nie jadłam. Nie zaliczyłam żadnych nocnych wędrówek do lodówki.
-
Ja na początku ważyłam 51 kg obecnie w prawie 24 tygodniu mam 58.5, pamiętaj że na te kilogramy składa się masa dziecka, masa wód płodowych, macica też zaczyna być cięższa, piersi rosną i ważą swoje, każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Po urodzeniu na pewno trochę Ci poleci w dół, a później możesz to na spokojnie zrzucić. Nie rób sobie presji, że możesz przytyć tylko tyle i tyle, źle się to odbije na twojej psychice, jedz zdrowo i jeśli możesz to trochę ruchu, spacery itd. Ciesz się tym czasem, a po porodzie wszystko powoli wróci do normy 😀Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
Ona👰🏻♀️24l.
PCOS
Leki w ciąży:
2x Progesteron benis 100 1 tab.,
1X Cyclogest 400 1 glob.,
3x2 Rutinoscorbin,
Witaminy,
Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
On🤵🏽♂️24l.
Badania nasienia w porządku
"Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
06.05 progesteron 43