Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Tycie w ciąży
Odpowiedz

Tycie w ciąży

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Anna03 Debiutantka

Wysłany: 24 września, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,
    Jestem w pierwszej ciąży w 16 tyg,obecnie mam około 6kg na plusie. Jestem trochę przerażona,bo nie objadam się. Mam wrażenie,że tych kilogramów nie widać po mnie. Faktycznie piersi mi bardzo urosły,ale brzuch też nie jest jakoś bardzo duży. Staram się jakoś zahamować to szybkie tycie,ale nie wiem jak. Przed ciąża warzyłam 59kg.

• AgaKa800 Ekspertka

Wysłany: 24 września, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś kiedyś czytałam, że osoby szczuplejsze więcej tyją w ciąży :)
    Ja startowałam z wagą 70 kg, jestem w 18 tyg i nie przytyłam nic. Ale sama zobacz ile więcej kg miałam od ciebie „wyjściowo”.
    Zależy jeszcze jaki masz wzrost

OlgaFr lubi tę wiadomość

21.06 ⏸️ 1cs
    10.07 6+3 z serduszkiem ♥️
    26.08 prenatalne, niskie ryzyka 😇
    4.09 wszystko oki!
    23.09 widzimy się kolejny raz 🍀
    27 lat🥰

preg.png
  • Anna03 Debiutantka

Wysłany: 24 września, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam 167 wzrostu

• OlgaFr Debiutantka

Wysłany: 25 września, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym się zbytnio tym nie przejmowała, jeżeli jesteś w normie :) Potem dziecko wyssie z Ciebie wszystko. Znajoma po ciąży przez karmienie piersią ważyła mniej niż sprzed ciąży.
    Dużo wody też pewnie się zbiera w organizmie i wcale nie trzeba się objadać, żeby na wadze rosnąć. Będzie dobrze ;)

👶2021
    🤰 2025
    ❤️17.07. I prenatalne
    preg.png
  • Bergamotka_8 Znajoma

Wysłany: 25 września, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też gdzieś czytałam, że to ile się przytyje w ciąży, zależy też od wagi startowej. Pewnie też od tego czy ma się mdłości czy nie. Są kobiety, które przez mdłości nawet chudną w pierwszym trymestrze. Ja na start miałam 66 kg (lekka nadwaga), teraz jestem w 18tc i jestem 3,5 kg na plus.

preg.png
  • Wiewioora Autorytet

Wysłany: 25 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciąży przytyłam 10 kg, startowałam z wagi 69 kg. Po wyjściu ze szpitala miałam od razu 8.5 kg mniej. Na ten moment ważę 3 kg mniej niż przed ciążą. Myślę że na te 10 kg miało wpływ to, że ja serio nie podjadałam. Brałam żelazo i euthyrox. Euthyrox rano nadczczo, żelazo na noc i przed żelazem 2 godziny nic nie jadłam. Nie zaliczyłam żadnych nocnych wędrówek do lodówki.

Starania od 06/2021
    05.2022 ⏸
    09.2022 18+4 Igorek 👼💔
    04.2023 ⏸ rośnij nasza kruszyno🌈
    29.12.2023 nasze tęczowe szczęście na świecie ♥️
    age.png
  • Nadzieja99 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ważyłam 51 kg obecnie w prawie 24 tygodniu mam 58.5, pamiętaj że na te kilogramy składa się masa dziecka, masa wód płodowych, macica też zaczyna być cięższa, piersi rosną i ważą swoje, każda kobieta inaczej przechodzi ciążę. Po urodzeniu na pewno trochę Ci poleci w dół, a później możesz to na spokojnie zrzucić. Nie rób sobie presji, że możesz przytyć tylko tyle i tyle, źle się to odbije na twojej psychice, jedz zdrowo i jeśli możesz to trochę ruchu, spacery itd. Ciesz się tym czasem, a po porodzie wszystko powoli wróci do normy 😀

Starania od 01.2023, stymulacja pełna od 02.2024
    Ona👰🏻‍♀️24l.
    PCOS
    Leki w ciąży:
    2x Progesteron benis 100 1 tab.,
    1X Cyclogest 400 1 glob.,
    3x2 Rutinoscorbin,
    Witaminy,
    Acard 150 od 14 tyg. raz dziennie
    On🤵🏽‍♂️24l.
    Badania nasienia w porządku
    "Wiara i nadzieja umierają ostatnie"
    06.05 progesteron 43
    08.05 ⏸️, HCG 24.20
    10.05 HCG 93.19
    16.05 wizyta u gin 👩🏼‍⚕️
    31.05 widzieliśmy twoje serduszko ♥️
    1.07 krwiaczek
    15.07 Pierwsze prenatalne, ślicznie rośniesz maluszku <3
    05.09 💙💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ