Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ucisk w pochwie
Odpowiedz

ucisk w pochwie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od kilku dni mam taki ucisk w pochwie. Byłam u dwóch lekarzy jeden nic nie chciał powiedzieć i przepisał luteine i kazał leżeć. Drugi zrobił badania ugs szykja 33 mm -powiedział że odpowiedniej długości, bez oznak skracania i rozwarcia, łożysko na tylnej ścianie i niez zakrywa szyjki- bez oznak przodowania. Powiedział że macica rozpulchniona i mały nisko więc to przez to może być to uczucie uwierania i ucisku.

Czy któraś z was może coś podobnego miała ponieważ mimo wszystko gdzieś w głowie różne myśli a to dopiero 17 tc. Oczywiście biore luteine, nospe oraz większość dnia leże od tych kilku dni. Ale przy każdym wyjściu do wc na siku martwie się że bedzie jakiś mocniejszy ucisk.

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • aasti Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też od kilku dni towarzyszy takie uczucie, z tym, że u mnie łożysko jest bardzo nisko umiejscowione i całkowicie zakrywa szyjkę. Na szczęście szyjka prawidłowo trzyma.
    Raczej nie powinnaś się przejmować, skoro badało Cię dwóch lekarzy :) Trzymaj się zaleceń i wszystko będzie ok ;)

Agsha lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ