Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ucisk w pochwie
Odpowiedz

ucisk w pochwie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od kilku dni mam taki ucisk w pochwie. Byłam u dwóch lekarzy jeden nic nie chciał powiedzieć i przepisał luteine i kazał leżeć. Drugi zrobił badania ugs szykja 33 mm -powiedział że odpowiedniej długości, bez oznak skracania i rozwarcia, łożysko na tylnej ścianie i niez zakrywa szyjki- bez oznak przodowania. Powiedział że macica rozpulchniona i mały nisko więc to przez to może być to uczucie uwierania i ucisku.

Czy któraś z was może coś podobnego miała ponieważ mimo wszystko gdzieś w głowie różne myśli a to dopiero 17 tc. Oczywiście biore luteine, nospe oraz większość dnia leże od tych kilku dni. Ale przy każdym wyjściu do wc na siku martwie się że bedzie jakiś mocniejszy ucisk.

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • aasti Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też od kilku dni towarzyszy takie uczucie, z tym, że u mnie łożysko jest bardzo nisko umiejscowione i całkowicie zakrywa szyjkę. Na szczęście szyjka prawidłowo trzyma.
    Raczej nie powinnaś się przejmować, skoro badało Cię dwóch lekarzy :) Trzymaj się zaleceń i wszystko będzie ok ;)

Agsha lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ