X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ucisk w pochwie
Odpowiedz

ucisk w pochwie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od kilku dni mam taki ucisk w pochwie. Byłam u dwóch lekarzy jeden nic nie chciał powiedzieć i przepisał luteine i kazał leżeć. Drugi zrobił badania ugs szykja 33 mm -powiedział że odpowiedniej długości, bez oznak skracania i rozwarcia, łożysko na tylnej ścianie i niez zakrywa szyjki- bez oznak przodowania. Powiedział że macica rozpulchniona i mały nisko więc to przez to może być to uczucie uwierania i ucisku.

Czy któraś z was może coś podobnego miała ponieważ mimo wszystko gdzieś w głowie różne myśli a to dopiero 17 tc. Oczywiście biore luteine, nospe oraz większość dnia leże od tych kilku dni. Ale przy każdym wyjściu do wc na siku martwie się że bedzie jakiś mocniejszy ucisk.

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • aasti Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też od kilku dni towarzyszy takie uczucie, z tym, że u mnie łożysko jest bardzo nisko umiejscowione i całkowicie zakrywa szyjkę. Na szczęście szyjka prawidłowo trzyma.
    Raczej nie powinnaś się przejmować, skoro badało Cię dwóch lekarzy :) Trzymaj się zaleceń i wszystko będzie ok ;)

Agsha lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ