X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr ucisk w pochwie
Odpowiedz

ucisk w pochwie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • kasiek87 Znajoma

Wysłany: 2 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, od kilku dni mam taki ucisk w pochwie. Byłam u dwóch lekarzy jeden nic nie chciał powiedzieć i przepisał luteine i kazał leżeć. Drugi zrobił badania ugs szykja 33 mm -powiedział że odpowiedniej długości, bez oznak skracania i rozwarcia, łożysko na tylnej ścianie i niez zakrywa szyjki- bez oznak przodowania. Powiedział że macica rozpulchniona i mały nisko więc to przez to może być to uczucie uwierania i ucisku.

Czy któraś z was może coś podobnego miała ponieważ mimo wszystko gdzieś w głowie różne myśli a to dopiero 17 tc. Oczywiście biore luteine, nospe oraz większość dnia leże od tych kilku dni. Ale przy każdym wyjściu do wc na siku martwie się że bedzie jakiś mocniejszy ucisk.

uwo9dqk3pv487dv4.png
  • aasti Znajoma

Wysłany: 7 stycznia 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też od kilku dni towarzyszy takie uczucie, z tym, że u mnie łożysko jest bardzo nisko umiejscowione i całkowicie zakrywa szyjkę. Na szczęście szyjka prawidłowo trzyma.
    Raczej nie powinnaś się przejmować, skoro badało Cię dwóch lekarzy :) Trzymaj się zaleceń i wszystko będzie ok ;)

Agsha lubi tę wiadomość

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ