X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr UROSEPT W CIAZY
Odpowiedz

UROSEPT W CIAZY

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • poomocy Koleżanka

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy mozna stosowac urosept w 17 tygodniu ciazy? w tamtym tygodniu skonczylam przyjmowac agumentin na bakterie w pecherzu, ale wczroaj po polodniu na nowo mnie zlapalo szczypanie w cewce i czeste codzenie do toalety. ginekolog na urlopie wraca 10 wrzesnia..... nie chce isc do innego zeby dawal mi kolejny antybiotyk. czy mozna lykac urosept w ciazy???

poooomocy
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idz do innego. Albo podpytaj farmaceute.
    Ja bralam urosept ale dobrze po 30tyg ciazy. Wtedy juz mozna. Ale pilam tez duuuzo soku z zurawiny- polcam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Zośkaaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 05:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocniczo herbata z pokrzywy, suszona zurawina lub sok z niej, woda z cytryna, duzo wody.

oar8ikgnjlcssob7.png
    qdkk2n0arn45g84d.png
    Aniołek <3 [*] 17.09.2016 9tc
    Aniołek <3 [*] 02.2018 5/6tc
    01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤

Starania o drugie bobo od 10.2019
  • calineczka88 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można, mi dzisiaj moja gin zaleciła brać urosept bo w badaniu moczu wyszły "nieliczne bakterie" więc powiedziała, żeby na wszelki wypadek pobrać 14 dni razem z wit. C 1000 i potem zrobić badanie moczu jeszcze raz.

31 lat, starania od 05.2015, PCOS + LUF, AMH = 6,16
    fpsl35p.png
    rl9w44r.png
  • msmarmify Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore 3x2 tab...

• Leira Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poomocy wrote:
    czy mozna stosowac urosept w 17 tygodniu ciazy? w tamtym tygodniu skonczylam przyjmowac agumentin na bakterie w pecherzu, ale wczroaj po polodniu na nowo mnie zlapalo szczypanie w cewce i czeste codzenie do toalety. ginekolog na urlopie wraca 10 wrzesnia..... nie chce isc do innego zeby dawal mi kolejny antybiotyk. czy mozna lykac urosept w ciazy???

A nie lepiej jeść "kwaśno", stosować sok z żurawiny 100% i przyjmować probiotyki? Nie dziwię się, że po antybiotyku Cię złapało, to najgorsze co można zrobić - przyjąć antybiotyk, bo wyjałowi Ci organizm i na to miejsce zaczną wskakiwać złe bakterie. Lepiej zakwaszać mocz, ciepło się ubierać od pasa w dół i przyjmować probiotyki (dobre bakterie). Pamiętaj, że nie ma bezpiecznych leków w ciąży, w tym bezpiecznych antybiotyków, są tylko takie, których "ryzyko przyjęcia jest mniejsze niż przejście danej infekcji".

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ