witaminy
-
WIADOMOŚĆ
-
Stosowałam PrenaFolin II i jest o tyle lepszy że zawiera wiele innych witamin niż tylko kwas foliowy. Ogólnie pomaga i wzmacniaMama urwisa Kamila i w drodze (Diany). Prowadzę własne biuro rachunkowe.
-
Ja również stosowałam PrenaFolin II i uważam że są to bardzo dobre witaminy ponieważ mają spora dawkę kwasu foliowego oraz witamin a jest to bardzo potrzebne w ciąży oraz kiedy karmie piersią. PozdrawiamJestem Kasia, mam miesięczną córeczkę Wiole. Jestem na macierzyńskim ale zawodowo pracuje jako księgowa Jelenia Góra to nasze miasto gdzie mieszkamy.
-
Ja także przed ciążą brałam te tabletki są całkiem ok. ale lepiej zapytać lekarza specjalisty czy można je zażywać, ponieważ w niektórych przypadkach mogą nawet zaszkodzićJestem Melania, pracuje w MOPS, masz pytanie na temat 500 plus Jasło, napisz do mnie.
-
nick nieaktualnyja łykałam do 10tc tylko kwas foliowy wg zaleceń lekarza (+ leki na podtrzymanie) później zaczęłam brać pregna plus ze wzg na mały rozmiar tabletki i brak problemów z połykaniem ( ze wzg na ogromne mdłości chyba nie przełknęłabym nic innego) zawierają kwasy omega 3 w tym DHA, żelazo, jod, witaminę d oraz kwas foliowy. Do tej pory wszystkie moje wyniki ok, nic nie brakuje a maleństwo rozwija się prawidłowo. W aptekach kosztują ok 40 zł, ale znalazłam dużo taniej w aptecegemini.pl
-
Ja przez okolo miesiąc czasu brałam Prenatal Duo właśnie z kwasem DHA, ale niestety mimo dobrej diety zaczelam mieć problem z zaparciami. W końcu odkryłam że po przez żelazo, ktorego w tych witaminach jest az 430% dziennego zapotrzebowania, a czytalam ze żelazo może być przyczyną zaparć.(gdzie inne suplementy maja polo5we tej dawki)Po zmianie na inne witaminy z mniejsza zawartością żelaza wszystko wrocilo do normy... także za dużo tez nie dobrze..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 17:36
-
Katarynka1, właśnie...ostatnio po ok 2 tyg brania Prenatal classic też zauazyłam problem z zaparciami. Za tydzień idę do swojej gin, zapytam ją o inne witaminy. Nie chcę wybrać czegoś innego na własną rękę (zwłaszcza, że potrzebuję również przyjmować jod i wit D)
-
marie_marie22 wrote:Katarynka1, właśnie...ostatnio po ok 2 tyg brania Prenatal classic też zauazyłam problem z zaparciami. Za tydzień idę do swojej gin, zapytam ją o inne witaminy. Nie chcę wybrać czegoś innego na własną rękę (zwłaszcza, że potrzebuję również przyjmować jod i wit D)
Żelazo musi być przecież w diecie a wątpię bym go dostarczała w wystarczającej dawce razem z jedzeniem, tylko po prostu w mniejszej dawce niż w Prenatal DHA. -
A polecacie jakąś alternatywę do Prenfalon?Verba volant, scripta manent. (łac.) - księgowa Warszawa
-
gersi wrote:A polecacie jakąś alternatywę do Prenfalon?
no ja biore Pregna+ i super sie po nim czuje ... ma witamine D, zelazo i DHA wiec super no i nie muli mnie po nim i czuje sie super
-
ja biorę pregna plus, ale tu DHA jest tylko 100mg, podczas gdy Polskie Towarzystwo Ginekologiczne zaleca 600mg jak dzienna dawka (przy niskim spożyciu ryb). Ja ryb prawie wcale nie jem więc będę zmieniać na Prenatal Duo. Wydaje mi się, że kwasy DHA są bardzo ważne i uważam, że w pregnie plus jest ich zwyczajnie za mało jak dla mnie.
-
Prenatal Duo ma dla mnie skład optymalny (mam mutację mthft i potrzebuję formy zmetylowanej kwasu) ale tak jak pisze sylani - totalne zaparcia po nim. Więc skończę opakowanie i szukam innego rozwiązania. Potrzebuję D3 2000j, foliactiv, jod, dha i omega. Co do żelaza to nie wiem, niby spada hemoglobina i hematokryt ale badałam też samo żelazo i jest w normie.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016 , IUI 14 XII 2016 synek Dawid urodzony 9.9.2017