X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wodonercze/ zastój w nerkach dziecka
Odpowiedz

Wodonercze/ zastój w nerkach dziecka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Sarita35 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej😊
    Czy któraś z Was na badaniach połówkowych usłyszała, że dziecko ma wodonercze? Jestem w 20 tygodniu i oczekuję chłopca. Okazało się, że obie miedniczki są poszerzone i zastój po 6,1 mm w każdej nerce 😞

Ja:
    ana2 slabo dodatnie,
    amh: 7.35
    Endometrioza
    Choroba jelit
    Nawracające infekcje

On: niska morfologia :
    08.2019 2.5%
    10.2019 2%
    03.2020 1%, 309mln
    ŻPN - 1 stopień
    test mar 0%
    Hba: 86%
    Msome 0%, 2 klasa 9%
    Dfi 18%

Angelius Provita 02.2020
    🍀16.04 b. hcg 263,1 iu/l
    🍀18.04 b. hcg 621,7 iu/l
    😍04.05 mamy 💓🙏🙏

Udalo się! Mamy Synka❤️

Liczne infekcje, covid, zapalenie żył, 3 hamowane akcje porodowe w końcu infekcja wewnatrzmaciczna, lyzeczkowanie, zrosty?

4.04.22 - II kreski.
    🍀B. Hcg 533
    🍀6.04.22 B. Hcg 1533
    😍21. 04.22 Mamy ❤️

2nn3s65gpq5nysjo.png
  • Grażyna1820 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Mam podobna sytuacje. W usg w 22 tc miedniczki były wielkości 7mm i 8,7mm . Z powodu pośredniego ryzyka trisomii z pierwszego usg i testu pappa dostaliśmy skierowanie do poradni wad płodu. Wczoraj w 24tc mieliśmy pierwsza wizytę. Miedniczki nieznacznie się powiększyły : 8i9 mm. Od razu na wizycie pobrano amniopunkcje. Czekamy na wyniki do przyszłego tygodnia.

Pcos, cukrzyca, hashimoto.
    10.03.2022 ⏸
    03.11.2022 w 37tc+3
    Staś ❤️
    2950g❤️
    53 cm ❤️
    7e1fd75fb2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ