wysokie ft4 w drugim trymestrze
-
Miałam niedoczynność tarczycy, a po leczeniu letroxem wpadłam w nadczynność w dodatku bardzo skoczyło mi ft4. Czy któraś z Was miała za wysokie ft4 lub polekową nadczynność tarczycy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 21:39
-
Eowina wrote:Miałam niedoczynność tarczycy, a po leczeniu letroxem wpadłam w nadczynność w dodatku bardzo skoczyło mi ft4. Czy któraś z Was miała za wysokie ft4 lub polekową nadczynność tarczycy?
Ja zaczynałam ciążę z tsh ponad 3, teraz wpadłam w lekką nadczynność i dr musiał mi zmniejszyć dawkę Euthyroxu. Prawdopodobnie wynika to z tego, że dziecko również zaczęło produkcję hormonów i stąd nadwyżka u nas. Skonsultuj z lekarzem dawkę i nie martw się na zapas :*
-
Dzięki Ewela87. Miałam tak jak Ty.Przed ciążą miałam TSH nieco ponad 3. Dostałam dawkę 5xw tyg. letrox 50 i 2xw tyg. Letrox 75. Od tego wpadłam w nadczynność i mam teraz TSH 0.06. Kazała mi teraz cały czas brać letrox 50. Co ciekawe ft4 też mi baaardzo skoczyło. Ale endo mówiła, że mam się nie martwić bo na moje 16-tygodniowe maleństwo nie ma to złego wpływu. Jakoś mam wątpliwości, ale w końcu lekarz to chyba wie co mówi...
-