X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wysokie TSH w 14 tygodniu ciąży pomocy
Odpowiedz

Wysokie TSH w 14 tygodniu ciąży pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem załamana dostałam wyniki tarczycowe
    I są bardzo złe
    TSH 10,429
    Ft3 2,18
    Ft4 1,03

Czy ktoś miał takie wysokie TSH w ciąży
    Dzisiaj idę do endokrynologa załatwiłam sobie wizytę pilnie
    Boje się o dziecko czy to może mu zaszkodzić
    Będę wdzięczna za odpowiedź i pomoc

Bobik
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okolicach przełomu I i II trymestru TSH ponoć jest najwyższe. Dostaniesz pewnie Euthyrox w solidnej dawce i raz-dwa zbijecie TSH.
    Pamiętaj, że Twój organizm najpierw zaspokaja potrzeby dziecka - więc niezbędna dawka hormonów jest przeznaczona w pierwszej kolejności dla niego, kosztem ewentualnie Twojego zdrowia. Jeśli z tego byłyby jakieś konsekwencje, to raczej dotknęłyby Ciebie, a nie malucha. Ale spokojnie, lekarz sobie z tym szybko poradzi!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź

Bobik
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam tsh dopiero w 26tyg i mialam 5. Dostalam euthyrox i powoli wynik sie obnizyl. Po ciazy nie bralam tabletek, mialam tsh 2,5-3,5
    Teraz w drugiej ciazy biore od poczatku.
    Aha dziecko urodzilam zdrowe, wiec spoko

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ