X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr Wysokie TSH w 14 tygodniu ciąży pomocy
Odpowiedz

Wysokie TSH w 14 tygodniu ciąży pomocy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem załamana dostałam wyniki tarczycowe
    I są bardzo złe
    TSH 10,429
    Ft3 2,18
    Ft4 1,03

Czy ktoś miał takie wysokie TSH w ciąży
    Dzisiaj idę do endokrynologa załatwiłam sobie wizytę pilnie
    Boje się o dziecko czy to może mu zaszkodzić
    Będę wdzięczna za odpowiedź i pomoc

Bobik
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W okolicach przełomu I i II trymestru TSH ponoć jest najwyższe. Dostaniesz pewnie Euthyrox w solidnej dawce i raz-dwa zbijecie TSH.
    Pamiętaj, że Twój organizm najpierw zaspokaja potrzeby dziecka - więc niezbędna dawka hormonów jest przeznaczona w pierwszej kolejności dla niego, kosztem ewentualnie Twojego zdrowia. Jeśli z tego byłyby jakieś konsekwencje, to raczej dotknęłyby Ciebie, a nie malucha. Ale spokojnie, lekarz sobie z tym szybko poradzi!

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • Bobik Koleżanka

Wysłany: 11 lipca 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź

Bobik
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2018, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam tsh dopiero w 26tyg i mialam 5. Dostalam euthyrox i powoli wynik sie obnizyl. Po ciazy nie bralam tabletek, mialam tsh 2,5-3,5
    Teraz w drugiej ciazy biore od poczatku.
    Aha dziecko urodzilam zdrowe, wiec spoko

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ