Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum II trymestr zwolnienei L4 !
Odpowiedz

zwolnienei L4 !

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mama_z_groszkiem Ekspertka

Wysłany: 27 lutego 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, mialyscie moze taki przypadek, ze daty L4 nalozyly Wam sie ok 7 dni ? Sa jakies konsekwencje potem w ZUSie ?

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • maja89waw Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy takiej sytuacji nie miałam, bo chodzę do mojej gin raz w miesiącu i przy okazji wystawiają pielęgniarki zwolnienie... Myślę, że w Zusie się zorientują i nie wypłacą podwójnie za te 7 dni. Co to to nie :) Zus w tą stronę się nie myli ;))

3i49y2v4dzux5b7r.pngimg5-100_ertysd_4_x_x.jpg

Wysłany: 27 lutego 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha racja, Oni woleliby zabrac niz dac :D:P

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak miałam, że nałożyły się 2 tygodnie, ale to nie miało znaczenia. Dokładnie, oni już sobie przypilnują, żeby przypadkiem nie wypłacić podwójnie :P
    Jestem zarejestrowana w internetowym zusie i tam przy tym zwolnieniu widziałam, że pisało tylko "odmowa świadczenia", właśnie za ten okres, w którym zwolnienia się nałożyły.

81clk9i.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, dziewczyny mają rację. oni sobie to prawidłowo zinterpretują, na pewno Ci nie wypłacą 2x ani nie będą mieć żadnych roszczeń do Ciebie. więc się nie przejmuj. :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png

Wysłany: 28 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEKI ! :)

relgcwa1nrtfgkrw.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama z groszkiem, jesli dostalas l4 pokrywajace sie, to lepiej sobie zadzwon do zusu. Bo i tak wezwa cie albo pracodawce do poprawy, a dodatkowo jesli juz fostajesz wyplaty z zus, moze to sporo opoznic twoja wyplate! Takze lepiej sobie tam przedzwon.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moim przypadku nikt nikogo nie wzywał ;)

81clk9i.png
  • mama86 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z mojego doświadczenia podpowiem, że zwolnienie od lekarza i zwolnienie szpitalne mogą na siebie nachodzić. Byłam na zwolnieniu od piątku do piątku i we wtorek trafiłam do szpitala a szpital wystawił mi zwolnienie od środy do piątku następnego tygodnia i nie było problemu. W szpitalu z resztą powiedzieli mi, że może na siebie nachodzić.

divers2288.gif
    motylki.gifrelgvcqgce4tws4r.png
    Nasza Gabrysia :-)

Wysłany: 5 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ! Dzwonilam do ZUS-u, zeby sie upewnic na 100% i OTÓŻ lepiej, zeby zwolnienia na siebie nachodzily niz byly przerwy ! :) ZUS i tak nie wyplaci niczego 2 razy :D

relgcwa1nrtfgkrw.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ