aktywnosc dziecka 36t.
-
hej mamusie mam pytanie jak czesto wasze pociechy daja o sobie znac . moj ma swoj rytm codźiennie ma swoje stale godz wypycha sie chyba ma juz malo miejsca, a i czy liczycie ruchy ja dodam ze nie gdyz maly w ciagu godz rusza sie wiecej niz 10 razy
-
Z tym liczeniem to ja nie bagatelizowałam. Byłam raz na ktg i okazało się że moja córka wariowała i zatrzymana byłam w szpitalu. Mimo że w ciągu dnia było spokojne i tez mogłam uliczyć 10 razy, to jednak mnie uczulali aby leżąc nie ruchomo policzyć jednak te 10 w ciągu godziny. Jak pisałam już raz na forum, że zbyt mała jak i zbyt duża ruchliwość dziecka nie jest dobra.
-
Mój Olek też ma można powiedzieć swoje pory dnia na ruchy, ale ogólnie powiedziałabym, że więcej się rusza niż nie rusza. Tylko te ruchy czasem są różne - jednego dnia wierzga aż mam dosyć, a innego czuję tylko delikatne kołysanie. Ogólnie mam wrażenie, że zmienia ciągle swoją pozycję tzn raz układa się w poprzek, raz główką do góry, raz w dół. Ale może tylko mi się wydaje. Nie umiem rozróżnić jego części ciała . Np wczoraj czułam jak jeździ nóżkami lub rączkami po lewej stronie, a dzisiaj cały czas atakowana jest prawa strona . Ogólnie czekam na rozwiązanie, bo zaczynam już schizować i analizować, coraz bardziej się stresować.. Chciałabym żeby był już po mojej stronie
-