X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr aktywnosc dziecka 36t.
Odpowiedz

aktywnosc dziecka 36t.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie mam pytanie jak czesto wasze pociechy daja o sobie znac . moj ma swoj rytm codźiennie ma swoje stale godz wypycha sie chyba ma juz malo miejsca, a i czy liczycie ruchy ja dodam ze nie gdyz maly w ciagu godz rusza sie wiecej niz 10 razy

• młodakobieta_ Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie liczę, bo mój mały rusza się bardzo często. Czyli wszystko ok i nie ma co się martwić.

c6yl4nn.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem to ja nie bagatelizowałam. Byłam raz na ktg i okazało się że moja córka wariowała i zatrzymana byłam w szpitalu. Mimo że w ciągu dnia było spokojne i tez mogłam uliczyć 10 razy, to jednak mnie uczulali aby leżąc nie ruchomo policzyć jednak te 10 w ciągu godziny. Jak pisałam już raz na forum, że zbyt mała jak i zbyt duża ruchliwość dziecka nie jest dobra.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Efa24 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olek też ma można powiedzieć swoje pory dnia na ruchy, ale ogólnie powiedziałabym, że więcej się rusza niż nie rusza. Tylko te ruchy czasem są różne - jednego dnia wierzga aż mam dosyć, a innego czuję tylko delikatne kołysanie. Ogólnie mam wrażenie, że zmienia ciągle swoją pozycję tzn raz układa się w poprzek, raz główką do góry, raz w dół. Ale może tylko mi się wydaje. Nie umiem rozróżnić jego części ciała :P. Np wczoraj czułam jak jeździ nóżkami lub rączkami po lewej stronie, a dzisiaj cały czas atakowana jest prawa strona :P. Ogólnie czekam na rozwiązanie, bo zaczynam już schizować i analizować, coraz bardziej się stresować.. Chciałabym żeby był już po mojej stronie :)

c55f3e3kw014menp.png
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tyg jestes

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ