X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr aktywnosc dziecka 36t.
Odpowiedz

aktywnosc dziecka 36t.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie mam pytanie jak czesto wasze pociechy daja o sobie znac . moj ma swoj rytm codźiennie ma swoje stale godz wypycha sie chyba ma juz malo miejsca, a i czy liczycie ruchy ja dodam ze nie gdyz maly w ciagu godz rusza sie wiecej niz 10 razy

• młodakobieta_ Znajoma

Wysłany: 19 czerwca 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie liczę, bo mój mały rusza się bardzo często. Czyli wszystko ok i nie ma co się martwić.

c6yl4nn.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym liczeniem to ja nie bagatelizowałam. Byłam raz na ktg i okazało się że moja córka wariowała i zatrzymana byłam w szpitalu. Mimo że w ciągu dnia było spokojne i tez mogłam uliczyć 10 razy, to jednak mnie uczulali aby leżąc nie ruchomo policzyć jednak te 10 w ciągu godziny. Jak pisałam już raz na forum, że zbyt mała jak i zbyt duża ruchliwość dziecka nie jest dobra.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Efa24 Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olek też ma można powiedzieć swoje pory dnia na ruchy, ale ogólnie powiedziałabym, że więcej się rusza niż nie rusza. Tylko te ruchy czasem są różne - jednego dnia wierzga aż mam dosyć, a innego czuję tylko delikatne kołysanie. Ogólnie mam wrażenie, że zmienia ciągle swoją pozycję tzn raz układa się w poprzek, raz główką do góry, raz w dół. Ale może tylko mi się wydaje. Nie umiem rozróżnić jego części ciała :P. Np wczoraj czułam jak jeździ nóżkami lub rączkami po lewej stronie, a dzisiaj cały czas atakowana jest prawa strona :P. Ogólnie czekam na rozwiązanie, bo zaczynam już schizować i analizować, coraz bardziej się stresować.. Chciałabym żeby był już po mojej stronie :)

c55f3e3kw014menp.png
  • agaB Koleżanka

Wysłany: 22 czerwca 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w którym tyg jestes

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ