Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Alkohol w deserach
Odpowiedz

Alkohol w deserach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pozwalałyście sobie w ciąży na desery ze śladowymi ilościami alkoholu? Oczywiście nie mówię, że codziennie, ale od okazji. Bo ja bardzo unikałam od początku ciąży, ale ostatnio kupiłam deser truskawkowy (czytałam w sklepie skład małym druczkiem). Przychodzę do domu, taką mam na niego ochotę, a tam na samym dole napisane 1,2g alkoholu/100g. Czy myślicie, że mogę sobie pozwolić na niego?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • bejbik Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio pochłonęłam lody zabajone (1 gałka) i dopiero jak zjadłam to sobie uświadomiłam, że mają jakiś tam przecież %. Nie wiem o czym myślałam je kupując :/

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi czy to bardzo źle czy nic nie zaszkodzi taka ilość od czasu do czasu. Czytałam np. że czasem lekarze przepisują kobietom kielonek wina czerwonego dziennie na anemię to logicznie patrząc nie powinien taki deser być groźny.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ