Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Alkohol w deserach
Odpowiedz

Alkohol w deserach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pozwalałyście sobie w ciąży na desery ze śladowymi ilościami alkoholu? Oczywiście nie mówię, że codziennie, ale od okazji. Bo ja bardzo unikałam od początku ciąży, ale ostatnio kupiłam deser truskawkowy (czytałam w sklepie skład małym druczkiem). Przychodzę do domu, taką mam na niego ochotę, a tam na samym dole napisane 1,2g alkoholu/100g. Czy myślicie, że mogę sobie pozwolić na niego?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • bejbik Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio pochłonęłam lody zabajone (1 gałka) i dopiero jak zjadłam to sobie uświadomiłam, że mają jakiś tam przecież %. Nie wiem o czym myślałam je kupując :/

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi czy to bardzo źle czy nic nie zaszkodzi taka ilość od czasu do czasu. Czytałam np. że czasem lekarze przepisują kobietom kielonek wina czerwonego dziennie na anemię to logicznie patrząc nie powinien taki deser być groźny.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ