X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Alkohol w deserach
Odpowiedz

Alkohol w deserach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pozwalałyście sobie w ciąży na desery ze śladowymi ilościami alkoholu? Oczywiście nie mówię, że codziennie, ale od okazji. Bo ja bardzo unikałam od początku ciąży, ale ostatnio kupiłam deser truskawkowy (czytałam w sklepie skład małym druczkiem). Przychodzę do domu, taką mam na niego ochotę, a tam na samym dole napisane 1,2g alkoholu/100g. Czy myślicie, że mogę sobie pozwolić na niego?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • bejbik Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio pochłonęłam lody zabajone (1 gałka) i dopiero jak zjadłam to sobie uświadomiłam, że mają jakiś tam przecież %. Nie wiem o czym myślałam je kupując :/

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi czy to bardzo źle czy nic nie zaszkodzi taka ilość od czasu do czasu. Czytałam np. że czasem lekarze przepisują kobietom kielonek wina czerwonego dziennie na anemię to logicznie patrząc nie powinien taki deser być groźny.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ