X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Alkohol w deserach
Odpowiedz

Alkohol w deserach

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy pozwalałyście sobie w ciąży na desery ze śladowymi ilościami alkoholu? Oczywiście nie mówię, że codziennie, ale od okazji. Bo ja bardzo unikałam od początku ciąży, ale ostatnio kupiłam deser truskawkowy (czytałam w sklepie skład małym druczkiem). Przychodzę do domu, taką mam na niego ochotę, a tam na samym dole napisane 1,2g alkoholu/100g. Czy myślicie, że mogę sobie pozwolić na niego?

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • bejbik Znajoma

Wysłany: 18 lipca 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio pochłonęłam lody zabajone (1 gałka) i dopiero jak zjadłam to sobie uświadomiłam, że mają jakiś tam przecież %. Nie wiem o czym myślałam je kupując :/

• sznurowka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie o to chodzi czy to bardzo źle czy nic nie zaszkodzi taka ilość od czasu do czasu. Czytałam np. że czasem lekarze przepisują kobietom kielonek wina czerwonego dziennie na anemię to logicznie patrząc nie powinien taki deser być groźny.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ