Ból jak przy rozciąganiu koło pępka
-
Od wczoraj kilka razy zabolało mnie po prawej stronie pępka. Ból rozchodzący się w linii pionowej. Krótki, piekący jak np. przy rozciąganiu jak się przedobrzy i zaboli i trzeba zmienić pozycję. Oczywiście u ginekolog byłam kilka dni temu (było wszystko dobrze), więc zapytać mogę dopiero za 1,5 tyg. Ale trochę się zmartwiłam, bo pierwszy raz taki ból miałam i wydaje się dziwny. Miałyście coś takiego? Czy to może być coś związanego z rozciąganiem czegoś?
-
Ja tak mam juz od jakiegos czasu ale taki jeden epizod bolowy trwa maksymalnie minutke i ustaje wiec nie przykladalam do tego nigdy wagi:) uznalam, ze brzuch mi raczej nie pęknie to chyba nie ma sie co przejmowac a pewnie czasami tak musi byc, ze costam sie porozciaga bardziej bo tak mysle, ze to stad:)
sznurowka lubi tę wiadomość
"Wszystko ma swój czas, i jest wyznaczona godzina na wszystkie sprawy pod niebem'' - Księga Koheleta 3:1 -
Ja miałam bardzo silne bóle mięśni brzucha takie piękąco rozrywające powyżej pępka i pod mostkiem. Całą pierwszą ciążę panikowałam co to takiego, czasami ból był nie do wytrzymania, przy czym moja gin obstawiała że z ciążą się nic nie dzieje złego. Po ciąży okazało się że rozeszły mi się mięśnie proste brzucha i stąd był ten ból. Teraz jestem w kolejnej ciąży, brzuch mam dużo mniejszy i te bóle choć są, są dużo słabsze, mam nadzieję że nie nabawię się przepukliny brzusznej bo w jej kierunku byłam już konsultowana przez chirurga po pierwszej ciąży.
-