X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Bóle brzucha a'la kolka?
Odpowiedz

Bóle brzucha a'la kolka?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśki,
    jestem w 29 tc. i w nocy zaczął boleć brzuch i boli do teraz, ból jest trochę podobny do kolki ale dokucza przy tym ogromne uczucie ciężkości, potrzeba siusiania co chwilę. Boli mnie cały prawy bok. Czułyście kiedyś coś takiego?

• Martika87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym tygodniu zaczęłam odczuwać taki ciągnący ból brzucha. Byłam u gin powiedziała,że to zależy jak się dziecko ułożyło i po drugie mięśnie się rozciągają. Weź może no-spe,na pewno nie zaszkodzi a może Ci pomóc. Ja no-spe muszę łykać 3 razy dziennie żeby donosić ciąże do końca bo często twardnieje i napina mi się brzuch. A i mnie też boli prawy bok od kilku dni zwłaszcza jak naciskam ręką na żebra,ból taki jakby ktoś mnie skopał. Wszystko się powiększa,maluch rośnie i tak chyba musi być :)

zuzka.mom lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja mam podobny problem, ale mi się wydaje, że mój synek tak się układa. Daje rade bez tabletek :)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ