Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › Bole podbrzusza 32 tyg
Odpowiedz

Bole podbrzusza 32 tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2024, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem w 32 tygodniu, od paru dni odczuwam lekkie bóle podbrzusza. Nie twardnieje mi podczas nich brzuch, ani temu bóle nie przeszkadzają w żadnych czynnościach ale martwię się że mogą spowodować poród albo że to już te przepowiadające skurcze. Czy któraś z was tak miała lub ma? Wizyta u gin we wtorek

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające :) macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.

age.png
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające :) macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.
    Już zapomniałam o tym wątku, ale okazało się że moje bóle podbrzusza to skracanie się szyjki, w 33 tygodniu miałam tylko 20 mm i skracała się bardzo szybko. Dodatkowo miałam skurcze które się pisały na ktg. Trafiłam do szpitala z porodem zagrażającym, dostałam sterydy na płuca i mam założony pessar. Ale jestem chyba takim słabym przypadkiem po prostu, dużo zdrowia 🩷

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 31 października 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...

Lus1a lubi tę wiadomość

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2024, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...
    Pomaga bo już jestem w końcówce 36 tyg🙏 za tydzień pessar będzie zdejmowany😇

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ