X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Bole podbrzusza 32 tyg
Odpowiedz

Bole podbrzusza 32 tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2024, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem w 32 tygodniu, od paru dni odczuwam lekkie bóle podbrzusza. Nie twardnieje mi podczas nich brzuch, ani temu bóle nie przeszkadzają w żadnych czynnościach ale martwię się że mogą spowodować poród albo że to już te przepowiadające skurcze. Czy któraś z was tak miała lub ma? Wizyta u gin we wtorek

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające :) macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.

age.png
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające :) macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.
    Już zapomniałam o tym wątku, ale okazało się że moje bóle podbrzusza to skracanie się szyjki, w 33 tygodniu miałam tylko 20 mm i skracała się bardzo szybko. Dodatkowo miałam skurcze które się pisały na ktg. Trafiłam do szpitala z porodem zagrażającym, dostałam sterydy na płuca i mam założony pessar. Ale jestem chyba takim słabym przypadkiem po prostu, dużo zdrowia 🩷

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 31 października 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...

Lus1a lubi tę wiadomość

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2024, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...
    Pomaga bo już jestem w końcówce 36 tyg🙏 za tydzień pessar będzie zdejmowany😇

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ