X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Bole podbrzusza 32 tyg
Odpowiedz

Bole podbrzusza 32 tyg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2024, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej jestem w 32 tygodniu, od paru dni odczuwam lekkie bóle podbrzusza. Nie twardnieje mi podczas nich brzuch, ani temu bóle nie przeszkadzają w żadnych czynnościach ale martwię się że mogą spowodować poród albo że to już te przepowiadające skurcze. Czy któraś z was tak miała lub ma? Wizyta u gin we wtorek

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Waflut Autorytet

Wysłany: 8 października 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające :) macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.

age.png
  • Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2024, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waflut wrote:
    Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające :) macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.
    Już zapomniałam o tym wątku, ale okazało się że moje bóle podbrzusza to skracanie się szyjki, w 33 tygodniu miałam tylko 20 mm i skracała się bardzo szybko. Dodatkowo miałam skurcze które się pisały na ktg. Trafiłam do szpitala z porodem zagrażającym, dostałam sterydy na płuca i mam założony pessar. Ale jestem chyba takim słabym przypadkiem po prostu, dużo zdrowia 🩷

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
  • Czarna Dalia Koleżanka

Wysłany: 31 października 2024, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...

Lus1a lubi tę wiadomość

• Lus1a Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2024, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Dalia wrote:
    Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...
    Pomaga bo już jestem w końcówce 36 tyg🙏 za tydzień pessar będzie zdejmowany😇

preg.png
    Staś💙28+3 1370gram💙
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ