Bole podbrzusza 32 tyg
-
Hej jestem w 32 tygodniu, od paru dni odczuwam lekkie bóle podbrzusza. Nie twardnieje mi podczas nich brzuch, ani temu bóle nie przeszkadzają w żadnych czynnościach ale martwię się że mogą spowodować poród albo że to już te przepowiadające skurcze. Czy któraś z was tak miała lub ma? Wizyta u gin we wtorek
-
Waflut wrote:Mam to samo. Bóle jak na miesiączke, trwają max 5min. Prawdopodobnie to przepowiadające macica powoli się przygotowuje do porodu. A bierzesz magnez? Jak miałam wcześniej skurcze to lekarz kazał brać większą dawkę i pomogła.
-
Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...
Lus1a lubi tę wiadomość
-
Czarna Dalia wrote:Mam podobnie w 36tc, ale na kontroli kilka dni temu szyjka była w porządku (nie wiem ile cm, ale lekarz mówił że jest w normie, wystarczająco długa). Ten ból odczuwam co najmniej kilka razy dziennie. Lekarz mówił żeby brać magnez sporadycznie. Mam nadzieję że u Ciebie pessar pomoże, trochę się przestraszyłam że może zacząć się szyjka skracać, bo te bóle pojawiły się niedawno...
-