Co jecie przy cukrzycy ciążowej
-
Ja dopiero 3 dzień i sprawdzam co mogę jeść. Zauważyłam na razie, że wystarczy że jem mniejsze porcje a często (2-2,5h) i cukry po posiłkach jak na razie mieszczą się w normie. Zamiast cukru, dosładzam sobie herbatkę ksylitolem. Jem ciemne pieczywo. Póki co, to wystarcza.
Jeśli jednak masz problem z dietą, polecam zamówić sobie diete pudelkową. Przynajmniej na początku bedziesz wiedziala co jeść.
https://suvibox.pl/diety/dieta-dla-kobiet-w-ciazy/Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 09:41
gwz lubi tę wiadomość
-
Hej tez jesyem na diecie codziennie badam cukier 4 razy , z rana jem najczęściej , jajka smażone z awokado papryka pomidor i pumpernikiel , drugie śniadanie to owsianka z płatkami prawnymi - 2 łyżki i jogurt naturalny , obiad pierś z kurczaka grillowana z kasza gryczana , podwieczorek jakiś sok z grapefruitem a kolacja kanapki z pasztetem , wędlina pomidorem - mój stały zestaw i się sprawdza
-
trzeba najlepiej odstawic wszystkie slodkie napoje mozna robic sobie napoj woda z pomarancza jest super albo przerzucic sie na soki pomidorowe sa niskokaloryczne
-