X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Co spakowac do szpitalnej torby????
Odpowiedz

Co spakowac do szpitalnej torby????

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • BlacKAngel1989 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak w temacie- wszystko, co nalezy spakowac do torby na porod.... Co potrzebuje mama, a co malenstwo??? :)

• Jiji Ekspertka

Wysłany: 31 października 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę Ci powiedzieć co ja biorę
    Dla siebie
    -Koszula rozpinana do karmienia i porodu 2x
    -Szlafrok, kapcie najlepiej gumowe bo pod prysznic też będą super
    -Wkłady poprodowe 2x
    -Kosmetyczka (środki do mycia, tantum rosa,)
    - Ręcznik 2x
    - Można ręcznik papierowy potem po porodzie do wysuszeniu krocza po kąpieli
    -Skarpetki
    -Majtki poporodowe 2 opakowania
    -Zwykle majty ;)
    -Maść na sutki
    -woda z dziubkiem
    - Tel,ładowarka
    Chyba tyle jak czegoś nie zapomniałam
    A dla dziecka
    Pampersy z 6
    Tetry też tak z 6
    2 kaftaniki
    2 pajace
    2 polspiochy
    Czapeczka
    Rękawiczki chyba że kaftaniki już mają to nie trzeba chyba
    Skarpetki
    Rożek
    Kocyk
    Mokre chusteczki
    Smoczek
    Butelka na wszelki wypadek
    Ale poczytaj na internecie rambtez dużo piszą a mi mogło coś umknac, albo też na stronie szpitala powinno pisać..

Jej

• xMadzik Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj na stronie szpitala jest napisane co należy ze sobą zabrać. Tutaj na belly https://bellybestfriend.pl/moje-listy.html są gotowe pełne listy i warto z nich skorzystać.

polkosia lubi tę wiadomość

dxomhdgeh1tuwx9o.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ