X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Czy Wy też tak macie?
Odpowiedz

Czy Wy też tak macie?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki :)
    Czuje się coraz bardziej jak alkoholiczka :/
    taką mam ochotę na piwo czy wino i jakoś zaczynam mieć do siebie o to pretensje

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • DarkAngel666 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w klubie, o rany napiłabym się martini białego z limonką, albo piwa. Dziękuję, że mi przypomniałaś jak bardzo mi się chce :P Raczej nie ma powodów do wyrzutów, bo przecież to, że mamy ochotę to nie znaczy, że od razu idziemy pić. Druga sprawa już trochę w tej ciąży jesteśmy, to nie dziwne, że po takiej przerwie (w tym całe lato bez alkoholu) mamy ochotę na trochę używek :D

961le6ydzx2vaobx.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie kilka razy wypiłam małe piwko :) po 25 tygodniu. Teraz juz 35 tydzień i ostatnio miałam takiego smaka że nawet 3/4 wypiłam. Moja babcia powiedziała mi że jak się ma ochotę i to raz na jakiś czas, to wtedy nie zaszkodzi ;) ja też jestem tego zdania

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja największą ochotę mam jak przychodzą goście i wszyscy piją tylko nie ja. Ale w ciąży nie ruszylam nawet ciastka z alkoholem. Pracuje z dziećmi i ich matkami. Znam takie przypadki gdzue kieliszek wina wpłynął na zachowanie maluszka po urodzeniu. Niestety nie ma bezpiecznej dawki alkoholu.

tulipanna, Lila84 lubią tę wiadomość

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży nie piłam i nie pije ale chyba pierwsze co zrobię po powrocie ze szpitala to się napije piwa serio :P

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DarkAngel666 wrote:
    Witaj w klubie, o rany napiłabym się martini białego z limonką, albo piwa. Dziękuję, że mi przypomniałaś jak bardzo mi się chce :P Raczej nie ma powodów do wyrzutów, bo przecież to, że mamy ochotę to nie znaczy, że od razu idziemy pić. Druga sprawa już trochę w tej ciąży jesteśmy, to nie dziwne, że po takiej przerwie (w tym całe lato bez alkoholu) mamy ochotę na trochę używek :D
    Ha ja mam ochotę na gin z tonikiem :D albo chociaż zimne białe wino.
    Jak dobrze że jestem przy końcówce

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • DarkAngel666 Koleżanka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ailatan - mam to samo, całe lato non stop grille i imprezki, wszyscy pili nawet osoby kilkanaście lat młodsze, a ja czułam się gorzej niż dzieciak, któremu nic nie wolno :( Podobnie jak Ty nie piję wcale, bo się zwyczajnie boję, nie wybaczyłabym sobie, gdyby przez trochę wina, lub piwo, moje dziecko miało urodzić się chore, trudno - ciąża nie trwa wiecznie, jeszcze się napijemy :)

@Aga23 - z ust mi to wyjęłaś, ja chyba też pierwsze co zrobię po powrocie ze szpitala to unieszkodliwię browarka :)

961le6ydzx2vaobx.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój ja już się umówiłam z koleżanką wstępnie na 6 grudnia na piwo :D po prostu paranoja :P

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh widzę szybko ... a polog? Ja jeszcze chce karmić.. potem chce kolejne dziecko.. jeszcze trochę czasu minie zanim wrócą imprezki ;)

• Aga23 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam połóg gorsze rzeczy przeżyłam :) byle do cesarki nie doszło to będzie ok

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w szpitalu to kobiety piły piwo na pokarm bo lekarz zalecał he

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • aneczka1983 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak! Choćby jeden mały łyczek zimnego, cytrynowego piwka...

qq87sg18m5aefiow.png
    f2w3rjjg3orltc4z.png
  • mareczkowa Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piwko... pięknie pachnie :D I jeszcz o tego puścić małego dymka...

p19u3e3keqh6k6fi.png
    3jvzanlilcl7l3tn.png
  • Madlene.:) Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się najbardziej marzy dymek, :) rzuciłam palenie jeszcze przed ciążą ale dopiero w ciąży miałam mega ochotę hihih,:) Nie mam zamiaru wracać do palenia, ale pomarzyć można :P

28whyx8d41olhvnv.png
  • Aga23 Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi jeszcze koleżanka robi kurde smaka ostatnio :D
    Kilka dni temu winko sobie popijała a wczoraj piwko oh tak mi się marzy ale w sumie teraz to już z górki bo niedługo będę mogła zasmakować

Serduszko <3 Mój synek
    1usa2n0agusqcyxu.png
  • rybkunia Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam cholerną ochotę na grzane wino!! z przyprawami i pomarańczą.. hmm... a do tego kanapka z łososiem edzonym na zimno, serem pleśniowym .... nie mogę sie doczekać:D

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ