Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Data porodu z OM a OW
Odpowiedz

Data porodu z OM a OW

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sachmet1769 Znajoma

Wysłany: 28 lipca 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, powiedzcie mi proszę dlaczego data porodu wyznaczana z dnia ostatniej miesiączki znacznie się różni od terminu wyznaczanego z dnia ostatniej owulacji... wpisałam siobie właśnie w kalkulatorze daty porodu i wyszły mi cyrki nie z tej ziemi hehe właśnie dlatego ze była zaznaczona opcja aby wyluiczyć termin z dnia ostatniej owulacji....?? :-D

Sachmetka
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo proste ;) zaznaczając by wyliczano z ostatniej miesiączki, tam jest wszystko uśrednione, a przecież nie każda kobieta ma fazę lutealną 14 dni i miesiączkę po środku cyklu ;)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ