X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr długość szyjki wg badania recznego a badania usg
Odpowiedz

długość szyjki wg badania recznego a badania usg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam dzisiaj do szpitala z plamieniem (na IP trafiłam na moją dr prowadzącą)
    Jest to 33t6d
    Wg badania ręcznego krwawienie jest z powodu rozwierania i skracania się szyjki
    A wg badania usg szyjka ma 33mm

Którym badaniem bardziej się sugerować?
    Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

Zostałam na obserwacji w szpitalu, dostałam też sterydy na płuca dla dziecka

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 30 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek nie maszyna i może się pomylić, tak samo maszyna też może się pomylić bo ma ustawione pewne parametry, które są uśrednione.

Sugerowałabym się jednak badaniem lekarza, chociażby dlatego że każda z nas jest inna i trzeba podchodzić do każdej indywidualnie. A komputer ma ustawione pewne parametry które występują najczęściej u danej grupy kobiet.

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ