X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Dodatni gbs i inne rzeczy
Odpowiedz

Dodatni gbs i inne rzeczy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 28 maja, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć
    Odebrałam wynik gbs, wyszedł mi dodatni. Martwię się, bo mam też grupę krwi 0Rh- (immunoglobulinę przyjęłam) dodatkowo mała jest zawinięta pępowina dwa razy wokół szyi.
    Czy któraś z Was miała podobną sytuację?

• Po_prostu_Ola Przyjaciółka

Wysłany: 28 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GBS dodatnim się nie przejmuj, trzeba wziąć antybiotyk i tyle. Grupa krwi ujemne Rh to również nie problem po immunoglobinie 😊 Oba te tematy osobiście przerabiałam i będę przerabiać, to są problemy z kategorii "dobrze mieć tylko takie problemy" (oczywiście, trzeba się badać i leczyć, ale w tej chwili w naszym kraju w zakresie tych przypadłości jest to standard).
    Natomiast co do owinięcia pępowiną to mam brata tak urodzonego i niestety on akurat był niedotleniony, miał 6 punktów Apgar po urodzeniu. Ale się tym absolutnie nie sugeruj, bo z tego co czytam komplikacje są rzadkie, a samo owinięcie występuje dość często... A lekarze planują Ci robić z tego powodu cc czy będziesz rodzić sn?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja, 20:50

👩‍❤️‍👨 35 lat

1.2017 Julian ♥️ cc - ułożenie miednicowe
    2.2021 Witold ♥️ cc - stan po pierwszym cc
    2.2024 9tc poronienie zatrzymane, serduszko przestało bić w 8tc 💔😭
    14.02.2025 walentynkowe plamienie implementacyjne ♥️
    26.03.2025 CRL 2,7cm, FHR 174
    15.04.2025 I badanie prenatalne - trzeci chłopiec ♥️♥️♥️
    12.05.2025 kolejna wizyta
    04.06.2025 II badanie prenatalne
    22.10.2025 TP

_______
    Trombofilia wrodzona, czwarta ciąża na Clexanie
  • Daria9420 Koleżanka

Wysłany: 28 maja, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po_prostu_Ola wrote:
    GBS dodatnim się nie przejmuj, trzeba wziąć antybiotyk i tyle. Grupa krwi ujemne Rh to również nie problem po immunoglobinie 😊 Oba te tematy osobiście przerabiałam i będę przerabiać, to są problemy z kategorii "dobrze mieć tylko takie problemy" (oczywiście, trzeba się badać i leczyć, ale w tej chwili w naszym kraju w zakresie tych przypadłości jest to standard).
    Natomiast co do owinięcia pępowiną to mam brata tak urodzonego i niestety on akurat był niedotleniony, miał 6 punktów Apgar po urodzeniu. Ale się tym absolutnie nie sugeruj, bo z tego co czytam komplikacje są rzadkie, a samo owinięcie występuje dość często... A lekarze planują Ci robić z tego powodu cc czy będziesz rodzić sn?

Na chwilę obecną poród SN. Jutro mam wizytę u ginekologa, dopytam się co i jak.
    Na prenatalnych wyszło, że młoda jest zawinięta dwa razy, kazał się nie denerwować- tłumaczył mi, że to wygląda coś takiego jakbym dorosły zawinął się dwa razy wężem od odkurzacza i że się nie udusi. Mój ginekolog też mnie uspokajał, że gdyby coś się działo to będzie cesarka, ale to po monitorowaniu mnie.
    To moja pierwsza ciąża, trochę panikuję

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ