X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr dosyć nisko brzuch -29tc
Odpowiedz

dosyć nisko brzuch -29tc

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) mam takie pytanie, czy któraś z Was miała tak nisko brzuch w ciąży? ja w zasadzie mam tak od początku jak zaczął on być widoczny i nie wiem czy to dobrze czy źle. Do tego mam takie uczucie jakby moja córcia była właśnie na samym dole, bo strasznie się wypycha albo pupką albo główką i czuję taką małą okrągłą kuleczkę. Czasem aż mnie ciągnie w dole brzucha tak jakby schodziła już główką w dół. Ale przecież to za wcześnie trochę.. Jak myślicie co to oznacza?

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nic nie oznacza..w tym tygodniu to normalne:-) Brzuszek obniza sie,bo maluch ląduje coraz niżej :-) Ja juz sie nie sugeruje ani obniżonym brzuchem,ani tym,ze mojej małej rączki sa juz prawie na zewnątrz :-)
    Mam koleżanki,które w 34-35tygodniu brzuch obniży sie na maxa,a urodziły w 42 niestety...
    U Ciebie jeszcze ma duuuuzo czasu :-)

Ja mam od poczatku niżej,niż inne,a od dwóch tygodni chodzę juz z brzuchem-mam wrazenie-na udach :D
    Główka w dol byla od polowy ciazy,nawet wcześniej..i caly czas ja tam czułam przez resztę ciąży :-)
    Przyjdzie jej czas,to wyjdzie:-) Kazda z nas jest inna,wiec nie ma co sugerować sie opiniami innych,bo to niepotrzebne nakrecanie-czy dobrze,czy zle..Jedna napisze dobrze,druga zle..
    A Ty niepotrzebnie będziesz się martwić...i po co?
    Dobrze się rozwija i to jest najwazniejsze:-)
    Kazda jest inaczej zbudowana i tez martwilam sie,ze moj brzuch idzie jak piramida do przodu i ze jest niżej...ale to normalne:-) Jedna idzie wszerz,inna do przodu...jedna ma nisko,druga wysoko..:-)

FasUla lubi tę wiadomość

• karmar Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę tak jak Dodi - oznacza to jedynie,że grawitacja działa ;) Twoje dziecię jest tam,gdzie jest i tyle. I wcale nie oznacza to,że urodzisz przedwcześnie. Mam koleżankę,która ponad miesiąc przed terminem chodziła już z rozwarciem. Lekarka wróżyła jej szybki poród. I co? Urodziła w skończonym 41 tygodniu :) Nie ma reguły. Brzuch brzuchem, rozwarcie rozwarciem,a dzieciak jak się uprze,to nawet za nóżkę go nie wytargasz ;)

dddodiii lubi tę wiadomość

age.png

age.png

age.png
  • magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, masz rację w 100% :) uspokoiłaś moją ciekawość hehe :) też właśnie czuję główkę i rączki gdzieś obok pęcherza bo czasem jak macha sobie nimi to aż łaskocze i zaraz zaczyna mi się chcieć siku ;P a nóżki znowu wpycha mi gdzieś pod żebra ;D

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    No tak, masz rację w 100% :) uspokoiłaś moją ciekawość hehe :) też właśnie czuję główkę i rączki gdzieś obok pęcherza bo czasem jak macha sobie nimi to aż łaskocze i zaraz zaczyna mi się chcieć siku ;P a nóżki znowu wpycha mi gdzieś pod żebra ;D
    I tak właśnie ma byc:-) prawidlowo:-)

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ