X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Dzidzia ponad 4 kg
Odpowiedz

Dzidzia ponad 4 kg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do mam których dzieci ważyły ponad 4kg.
    Oboje z partnerem dużo ważyliśmy przy porodzie ja 3800 a on 4800 i obawiam się że synek też może być duży.
    Chciałabym rodzić sn ale podobno duże dziecko jest wskazaniem do CC.
    Znajomej dzidzia ważyła ponad 4kg i w czasie porodu zakleszczyła się w drogach rodnych i mieli problem, teściowa też w takiej sytuacji poleca CC bo jak rodziła mojego partnera to musieli mu łamać bark.
    Jak to wyglądało u was? To moja pierwsza ciąża i trochę się obawiam.

• Korki Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Hej, mam pytanie do mam których dzieci ważyły ponad 4kg.
    Oboje z partnerem dużo ważyliśmy przy porodzie ja 3800 a on 4800 i obawiam się że synek też może być duży.
    Chciałabym rodzić sn ale podobno duże dziecko jest wskazaniem do CC.
    Znajomej dzidzia ważyła ponad 4kg i w czasie porodu zakleszczyła się w drogach rodnych i mieli problem, teściowa też w takiej sytuacji poleca CC bo jak rodziła mojego partnera to musieli mu łamać bark.
    Jak to wyglądało u was? To moja pierwsza ciąża i trochę się obawiam.
    Nie miałam dużego dziecka, ale powiem Ci na pocieszenie że moja dobra znajoma urodziła dwójkę dzieci 4600 i 4500 w domu 😮 bez komplikacji :) także zdecydowanie da się!
    Nie chcę dyskredytować doświadczeń teściowej, ale no już jakiś czas temu rodziła, i chyba od wtedy dużo inaczej wyglądają porody.

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam syna 4100g poród wywołany łącznie 7,5 godziny położne mówiły że jak na pierwsze dziecko i takie duże poszło super sprawnie, teraz też będę rodzić drugi raz sn takie duże dziecko, bo mała zapowiada się też na ponad 4kg, moja ginekolog mówi że wysokim kobietom a mam 185cm wzrostu łatwiej rodzi się duże dzieci :) w prawdzie po pierwszym porodzie miałam pęknięcie krocza 2 stopnia, ale nie wspominam źle szybko doszłam do siebie krocze nie bolało jakoś mega pierwsze dni musiałam tylko uważać jak siadam :)

Korki lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞
    🔜 09.08.2025 czekamy na Alicję 🩷

preg.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ