Dzidzia ponad 4 kg
-
Hej, mam pytanie do mam których dzieci ważyły ponad 4kg.
Oboje z partnerem dużo ważyliśmy przy porodzie ja 3800 a on 4800 i obawiam się że synek też może być duży.
Chciałabym rodzić sn ale podobno duże dziecko jest wskazaniem do CC.
Znajomej dzidzia ważyła ponad 4kg i w czasie porodu zakleszczyła się w drogach rodnych i mieli problem, teściowa też w takiej sytuacji poleca CC bo jak rodziła mojego partnera to musieli mu łamać bark.
Jak to wyglądało u was? To moja pierwsza ciąża i trochę się obawiam. -
tęczynka wrote:Hej, mam pytanie do mam których dzieci ważyły ponad 4kg.
Oboje z partnerem dużo ważyliśmy przy porodzie ja 3800 a on 4800 i obawiam się że synek też może być duży.
Chciałabym rodzić sn ale podobno duże dziecko jest wskazaniem do CC.
Znajomej dzidzia ważyła ponad 4kg i w czasie porodu zakleszczyła się w drogach rodnych i mieli problem, teściowa też w takiej sytuacji poleca CC bo jak rodziła mojego partnera to musieli mu łamać bark.
Jak to wyglądało u was? To moja pierwsza ciąża i trochę się obawiam.także zdecydowanie da się!
Nie chcę dyskredytować doświadczeń teściowej, ale no już jakiś czas temu rodziła, i chyba od wtedy dużo inaczej wyglądają porody.03.2021 synek 👦🏼
🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼
Prenatalne 3 17.07
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Urodziłam syna 4100g poród wywołany łącznie 7,5 godziny położne mówiły że jak na pierwsze dziecko i takie duże poszło super sprawnie, teraz też będę rodzić drugi raz sn takie duże dziecko, bo mała zapowiada się też na ponad 4kg, moja ginekolog mówi że wysokim kobietom a mam 185cm wzrostu łatwiej rodzi się duże dzieci
w prawdzie po pierwszym porodzie miałam pęknięcie krocza 2 stopnia, ale nie wspominam źle szybko doszłam do siebie krocze nie bolało jakoś mega pierwsze dni musiałam tylko uważać jak siadam
Korki lubi tę wiadomość
-