X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Dzidzia ponad 4 kg
Odpowiedz

Dzidzia ponad 4 kg

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • tęczynka Przyjaciółka

Wysłany: 14 lipca, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, mam pytanie do mam których dzieci ważyły ponad 4kg.
    Oboje z partnerem dużo ważyliśmy przy porodzie ja 3800 a on 4800 i obawiam się że synek też może być duży.
    Chciałabym rodzić sn ale podobno duże dziecko jest wskazaniem do CC.
    Znajomej dzidzia ważyła ponad 4kg i w czasie porodu zakleszczyła się w drogach rodnych i mieli problem, teściowa też w takiej sytuacji poleca CC bo jak rodziła mojego partnera to musieli mu łamać bark.
    Jak to wyglądało u was? To moja pierwsza ciąża i trochę się obawiam.

• Korki Autorytet

Wysłany: 24 lipca, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tęczynka wrote:
    Hej, mam pytanie do mam których dzieci ważyły ponad 4kg.
    Oboje z partnerem dużo ważyliśmy przy porodzie ja 3800 a on 4800 i obawiam się że synek też może być duży.
    Chciałabym rodzić sn ale podobno duże dziecko jest wskazaniem do CC.
    Znajomej dzidzia ważyła ponad 4kg i w czasie porodu zakleszczyła się w drogach rodnych i mieli problem, teściowa też w takiej sytuacji poleca CC bo jak rodziła mojego partnera to musieli mu łamać bark.
    Jak to wyglądało u was? To moja pierwsza ciąża i trochę się obawiam.
    Nie miałam dużego dziecka, ale powiem Ci na pocieszenie że moja dobra znajoma urodziła dwójkę dzieci 4600 i 4500 w domu 😮 bez komplikacji :) także zdecydowanie da się!
    Nie chcę dyskredytować doświadczeń teściowej, ale no już jakiś czas temu rodziła, i chyba od wtedy dużo inaczej wyglądają porody.

03.2021 synek 👦🏼

🩷 Wanda nadchodzi około 4.10 👶🏼

Prenatalne 3 17.07

url=https://www.tickerfactory.com]preg.png[/url]
  • 94Donia12 Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urodziłam syna 4100g poród wywołany łącznie 7,5 godziny położne mówiły że jak na pierwsze dziecko i takie duże poszło super sprawnie, teraz też będę rodzić drugi raz sn takie duże dziecko, bo mała zapowiada się też na ponad 4kg, moja ginekolog mówi że wysokim kobietom a mam 185cm wzrostu łatwiej rodzi się duże dzieci :) w prawdzie po pierwszym porodzie miałam pęknięcie krocza 2 stopnia, ale nie wspominam źle szybko doszłam do siebie krocze nie bolało jakoś mega pierwsze dni musiałam tylko uważać jak siadam :)

Korki lubi tę wiadomość

🙋🏻‍♀️94
    👨🏻‍🦱93

13.10.2016 🩵
    SN 41+4
    4100g 62cm ❤️

14.09.2024 ⏸️
    02.10.2024 💔🖤

29.11.2024 ⏸️💞

13.08.2025 23:20🤰🏻💥
    Alicja 🩷 3710g 54cm ❤️
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ