Dziewczyny brzuch mi już opada
-
Nie za wcześnie?Kilka dni temu tak zaczęło mi się wydawać z góry że cypelek mojej piłeczki jest niżej, pępek do tej pory miałam strasznie ściśnięty prawie można powiedzieć zrośnięty a teraz znowu się otworzył.Dziś mama wpadła i od razu do mnie że brzuszek mam niżej. Przecież to dopiero 34 tc
-
Ja jestem teraz w 35 tygodniu a od około tygodnia mam niżej brzuch. Jest łatwiej oddychać, za to trudniej chodzić i siedzieć bo Maluszek jest naprawdę nisko. Czytałam w necie że w tych tygodniach może juz się trochę obniżyć więc chyba nie świadczy to o bardzo bliskim porodzie.Andzia84
-
U mnie akurat poród może się zacząć w każdej chwili bo od 29 tygodnia mam skróconą szyjkę i codziennie skurcze przepowiadajace a do tego lekarz odstawil mi Luteinę w zeszłym tygodniu i powiedzial ze jesli do tego czasu nie urodzę to zaprasza na wizytę 26.10.Andzia84
-
Żeby tylko przed 37 tc nic się nie stało a troszkę znajoma mnie przeraziła bo mówi że jej spadł tuż przed porodem a termin z usg mam kilka dni wcześniej niż z om.Ale skoro szyjka będzie zamknięta i bez skróceń to tak ma być.Każdy brzuszek chyba inny ważne że skurczy nie ma
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:Żeby tylko przed 37 tc nic się nie stało a troszkę znajoma mnie przeraziła bo mówi że jej spadł tuż przed porodem a termin z usg mam kilka dni wcześniej niż z om.Ale skoro szyjka będzie zamknięta i bez skróceń to tak ma być.Każdy brzuszek chyba inny ważne że skurczy nie ma
-
dddodiii wrote:Ja miałam termin z USG na 9pazdziernik...hmmm...dzis mamy 19 Te terminy sa na oko,nie ma co się w to tak bardzo zagłębiać...Maja za tydzień wywoływać...
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:Nosz kurczę nie strasz Ja mam nadzieję że ta moja aktywność w ciąży skłoni malucha do wyjścia w terminie
-
nick nieaktualnyAga23 wrote:A czułaś jakieś skurcze ?
Czułam się tez jak na okres...i nic...
Zbierali mi die na wymioty...latalam na kibel...i nic...
Odpadł mi kawałek czopka...i nic...
Bylam pewna,ze najpóźniej do konca września urodzę -wszystko na to wskazywało...doslownie wszystko-każdy tez tak mowil,ze juz na dniach...na dniach...
Czułam małą między nogami...i nic...
Ucisk w kroczu nieziemski...i nic...
Wszystkie objawy przedporodowe
Wiec juz jak widzę,jak dziewczyny panikują,ze zaraz urodzą,bo cos tam cos tam,to ... sama wiesz -
nick nieaktualny
-
U mnie to chyba maluch szybciej pcha się na świat
Wróciłam z wizyty pani doktor przy badaniu stwierdziła:Szyjka trzyma...albo i nie bardzo chyba coś się skraca.A później tylko usłyszałam :Zapisuje panią na 4 tego listopada zobaczymy czy jest rozwarcie i na 18 stego o ile pani wytrzyma
Byle do 37 tygodnia później niech się dzieje co chce -