Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Grzybica:(
Odpowiedz

Grzybica:(

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Agneska84 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam takie pytanie. Obecnie jestem w 33 tyg. ciąży i dopadła mnie grzybica pochwy. Lekarz przepisał mi globulke 600 mg gynoxin. Jak wszędzie czytam nie należy jej stosować w czasie ciąży i nie wie już co robić. Czy któraś z was brała może ten preparat i może coś powiedzieć?????

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje że skoro lekarz przepisał to wie co robi.

Mi ginekolog przepisała Gynomed tylko to tak profilaktycznie żeby wesprzeć florę bakteryjną

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agneska84 Znajoma

Wysłany: 23 grudnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale gynomed jest lekiem zalecanym w ciążym a gynoxin odwrotnie. Pisza by nie stosować.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 24 grudnia 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może skonsultuj się z lekarzem jeszcze raz powiedz o swoich obawach a na razie nie bierz tych dla spokojności

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ