Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr grzybica a leki
Odpowiedz

grzybica a leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała przepisane globulki Clotrimazolum? Niby na ulotce nie ma nic o tym, że nie wolno brać w 3 trymestrze, ale przeglądnęłam internet i jedni lekarze przepisują, inni piszą, że nie wolno.
    A niestety luteina dopochwowa tak mnie podrażniła, że złapałam to paskudstwo;/
    Lek przepisała mi internistka, bo jak na złość mój gin. jest na zwolnieniu. I nie wiem czy mogę brać czy lepiej nie.

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz spokojnie, lek wykazuje działanie typowo miejscowe, a ty jesteś już w 3 trymestrze. Proponuję jeszcze dobrą florę doustną np. Provag, już do końca, żeby paskudztwo nie wracało. Po zjedzeniu opakowania stosuj co drugi dzień. Lekarz mógłby rozważyć też przejście na Luteinę podjęzykową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 00:25

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Biorę też luteinę doustną, dopochwowo tylko na noc. A probiotyk ciągle łykam, bo od kilku miesięcy biorę rovamycynę, więc niestety ona też mogła się przyczynić do grzybka ;/

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej. Wiem też, że niektóre panie mają po prostu nadwrażliwość związana ze stosowaniem dowcipnej luteiny, nie zawsze jest to kwestia infekcji grzybiczej, ale to już lekarz rozgranicza.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ