X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr grzybica a leki
Odpowiedz

grzybica a leki

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała przepisane globulki Clotrimazolum? Niby na ulotce nie ma nic o tym, że nie wolno brać w 3 trymestrze, ale przeglądnęłam internet i jedni lekarze przepisują, inni piszą, że nie wolno.
    A niestety luteina dopochwowa tak mnie podrażniła, że złapałam to paskudstwo;/
    Lek przepisała mi internistka, bo jak na złość mój gin. jest na zwolnieniu. I nie wiem czy mogę brać czy lepiej nie.

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierz spokojnie, lek wykazuje działanie typowo miejscowe, a ty jesteś już w 3 trymestrze. Proponuję jeszcze dobrą florę doustną np. Provag, już do końca, żeby paskudztwo nie wracało. Po zjedzeniu opakowania stosuj co drugi dzień. Lekarz mógłby rozważyć też przejście na Luteinę podjęzykową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2016, 00:25

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki. Biorę też luteinę doustną, dopochwowo tylko na noc. A probiotyk ciągle łykam, bo od kilku miesięcy biorę rovamycynę, więc niestety ona też mogła się przyczynić do grzybka ;/

• GRANAT Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej. Wiem też, że niektóre panie mają po prostu nadwrażliwość związana ze stosowaniem dowcipnej luteiny, nie zawsze jest to kwestia infekcji grzybiczej, ale to już lekarz rozgranicza.

Tym razem udało się!!!
    niemowle.gif
    Gabriel ur.16.11.16 56 cm. 4240 g. ;D
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ