WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Kiedy siara.
Odpowiedz

Kiedy siara.

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Kiedy u Was pojawiła się siara? U mnie za parę dni 9 miesiąc i nie zauważyłam ani kropelki.
    Czy to znaczy,że będę miała problem z pokarmem? Będę miała cc więc dodatkowo się schizuję...

zrz69vvj69ave0jf.png

• meeegi1771 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam nie ma to żadnego wpływu na ilość pokarmu kiedy wystąpi siara ,także nie zamartwiaj się :) Ja dopiero 6 miesiac,a świata już ze 3 tygodnie ;D

Aniołek 11 tc ciąży 29.11.2013. [*]
    4.12.2014 6 tydz. Cp
    2nn3yx8debyd73bt.png
  • pakima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierszej ciąży miałam na 6 miesiąc ciązy, a przy drugiej dopiero po porodzie. Nie ma znaczenia czy siara wydostaje się w czasie ciąży czy nie. Po porodzie jak małe dziecko dostaniejsz do piersi to pojawi się siara jak zacznie ssać. Potem będzie ona się utrzymywać aż otrzymasz nawał pokarmu i z tym jest róznie. Ja przy pierszej córce dostałam po dobie, a przy drugiej dopiero na 3 dobę. Mogę jedynie powiedzieć z moim obserwacji że jak siara pojawia się w ciąży (w formie brudzenia stanika) to nawał mleczny jest szybciej. Ale też to nie oznacza że u każdej tak jest.

Nie martw się mleko będziesz mieć jeżeli będziesz chciała, czyli w głowie musi narodzić się praganienie karmienia dziecka piersią. A potem przykładanie dziecka do piersi na żadanie, bez dokarmiania. A takie żadanie to może być co godzinę, 15 minut, czy nawet co 3 godziny. To jest dziecko nie maszyna i jest każde indywidualne :) a przedewszystkim nie daj sobie wcisnąć kit że masz mało pokarmu w szpitalu, każda laktacja potrzebuje czasu :) Powodzenia.

Martika87, dddodiii, karmar lubią tę wiadomość

km5smg7ymue8hf5u.png

ex2bcwa1bypjjnja.png
  • Majkowa Znajoma

Wysłany: 26 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj odkryłam, że coś mi się już tam sączy.. humor odrazu lepszy ;)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • julita Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie tak od około 26-27tc pojawiają się dosłownie 2 kropelki dziennie siary, niewiele ale jednak wkładki laktacyjne muszę zakładać. gorzej jest w nocy bo w zależności na którym boku leżę to z tej piersi potrafi mi wylecieć większa ilość i na piżamie budzę się z dużą plamą :P

Martika podobno mitem jest że jeżeli nie masz wycieku siary to że będziesz mieć problem z laktacją po porodzie, więc się nie martw :)

tb73e6ydt52f9usr.png
    5b09e6ydos8pxq3s.png
    h44es65g5xhwh8nn.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak,już wiem :D
    Już dowiedziałam się wszystkiego,jestem spokojna i cieszę się,że cycki mi się nie moczą w nocy hehe :P

zrz69vvj69ave0jf.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pierwsze kropelki pojawiły się między 6-7 miesiącem, czasem leci jak z kranu a później przez długi czas nic a nic :) w każdym razie tak jak Dziewczyny piszą, występowanie w ciąży lub też brak siary nie oznacza problemów z karmieniem po porodzie. Nasz organizm po porodzie w większości od razu załapuje, że to już CZAS więc spokojnie.

Martika87 lubi tę wiadomość

• Efa24 Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nadal totalna susza. Zaczynam się zastanawiać po co mi właściwie te wszystkie staniki do karmienia, wkładki laktacyjne itd ;p..

c55f3e3kw014menp.png
  • Goździnka Koleżanka

Wysłany: 8 lipca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u mnie też nic. Zupełnie nic. Troszkę mnie to martwi :/

dev255pr___.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie potrzebnie. Teraz już wiem,że to w ogóle nie ma wpływu więc spokojnie :)

Goździnka lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kilka kropelek siary pojawilo sie w 19tc co mnie zdziwilo ze tak wczesnie:) i tak sie pojawia i znika. Od 27tc jest jej coraz wiecej ale tez nie codziennie. Najwieksza ilosc wycieka w nocy rano jest duza plama na koszulce hehe. Teraz 38tc i moze ze 2 kropelki na dzien raz z jednej raz z drugiej piersi. I faktycznie pojawienie sie siary przed porodem lub jej brak nie wplywa na jakosc i ilosc pokarmu juz po porodzie tak przynajmniej moj gin twierdzi :)

• agaB Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja termin mam za 2tyg i tez nie mam zadnego wyplywu mleka. I dokladnie tak jak piszecie nie ma to znaczenia ile bedzie mleka czy wogole bedzie itd. Nawet po cesarce kobiety maja pokarm

• Frelka Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a ja miałam wyciek siary tylko kilka razy w nocy jak śniła mi się moja Maleńka :) Obudziłam się z zaschniętymi strużkami na piersiach... a tak normalnie - zupełna posucha. Czasem tylko jakieś śladowe ilości zaschniętej siary w sutkach znajduję po nocy ale nic mi nie cieknie.

Aniołek [*] 21.11.2013, 5 tc
    Krupeczka <3 29.08.2015
    0e8cf70093.png
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dalej sucho. Ale za to jaki miałam dziś sen... Śniło mi się,że stałam sobie przy lusterku w łazience, ściskałam sutki i mleko pryskało na wszystkie strony :P

zuzka.mom lubi tę wiadomość

zrz69vvj69ave0jf.png

• paulin Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam kilka dni temu że mleko mi leci ale bardzo malutko i nie codziennie to normalne że w 28 tyg może ono się już pojawić i czy rzeczywiście na początku leci go troszkę??? Raz w nocy obudziłam się do toalety i miałam bluzkę aż mokrą ale to było raz a rano gdy wstałam zdążyło wyschnąć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:15

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ