Kiedy siara.
-
Ja w pierszej ciąży miałam na 6 miesiąc ciązy, a przy drugiej dopiero po porodzie. Nie ma znaczenia czy siara wydostaje się w czasie ciąży czy nie. Po porodzie jak małe dziecko dostaniejsz do piersi to pojawi się siara jak zacznie ssać. Potem będzie ona się utrzymywać aż otrzymasz nawał pokarmu i z tym jest róznie. Ja przy pierszej córce dostałam po dobie, a przy drugiej dopiero na 3 dobę. Mogę jedynie powiedzieć z moim obserwacji że jak siara pojawia się w ciąży (w formie brudzenia stanika) to nawał mleczny jest szybciej. Ale też to nie oznacza że u każdej tak jest.
Nie martw się mleko będziesz mieć jeżeli będziesz chciała, czyli w głowie musi narodzić się praganienie karmienia dziecka piersią. A potem przykładanie dziecka do piersi na żadanie, bez dokarmiania. A takie żadanie to może być co godzinę, 15 minut, czy nawet co 3 godziny. To jest dziecko nie maszyna i jest każde indywidualne a przedewszystkim nie daj sobie wcisnąć kit że masz mało pokarmu w szpitalu, każda laktacja potrzebuje czasu Powodzenia.Martika87, dddodiii, karmar lubią tę wiadomość
-
u mnie tak od około 26-27tc pojawiają się dosłownie 2 kropelki dziennie siary, niewiele ale jednak wkładki laktacyjne muszę zakładać. gorzej jest w nocy bo w zależności na którym boku leżę to z tej piersi potrafi mi wylecieć większa ilość i na piżamie budzę się z dużą plamą
Martika podobno mitem jest że jeżeli nie masz wycieku siary to że będziesz mieć problem z laktacją po porodzie, więc się nie martw
-
nick nieaktualnyu mnie pierwsze kropelki pojawiły się między 6-7 miesiącem, czasem leci jak z kranu a później przez długi czas nic a nic w każdym razie tak jak Dziewczyny piszą, występowanie w ciąży lub też brak siary nie oznacza problemów z karmieniem po porodzie. Nasz organizm po porodzie w większości od razu załapuje, że to już CZAS więc spokojnie.
Martika87 lubi tę wiadomość
-
U mnie kilka kropelek siary pojawilo sie w 19tc co mnie zdziwilo ze tak wczesnie:) i tak sie pojawia i znika. Od 27tc jest jej coraz wiecej ale tez nie codziennie. Najwieksza ilosc wycieka w nocy rano jest duza plama na koszulce hehe. Teraz 38tc i moze ze 2 kropelki na dzien raz z jednej raz z drugiej piersi. I faktycznie pojawienie sie siary przed porodem lub jej brak nie wplywa na jakosc i ilosc pokarmu juz po porodzie tak przynajmniej moj gin twierdzi
-
Hmm a ja miałam wyciek siary tylko kilka razy w nocy jak śniła mi się moja Maleńka Obudziłam się z zaschniętymi strużkami na piersiach... a tak normalnie - zupełna posucha. Czasem tylko jakieś śladowe ilości zaschniętej siary w sutkach znajduję po nocy ale nic mi nie cieknie.
-
Zauważyłam kilka dni temu że mleko mi leci ale bardzo malutko i nie codziennie to normalne że w 28 tyg może ono się już pojawić i czy rzeczywiście na początku leci go troszkę??? Raz w nocy obudziłam się do toalety i miałam bluzkę aż mokrą ale to było raz a rano gdy wstałam zdążyło wyschnąć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 18:15
-