Krzywa cukrowa
-
Witajcie, jestem aktualnie w 27 tc,po tescie obciążenia glukozą. Po godzinie od wypicia glukozy ogarnęla mnie straszna sennosc i zawroty, natomiast po dwóch myślałam, że zejdę... Drzenia, szybkie bicie serca,nogi,jak z kamienia... Zjadłam śniadanie bo czułam okropny głod, chwilę później miałam totalny odpływ, nawet nie wiem kiedy zasnelam. Wyniki:
Na czczo 76,9 ( norma 70-99)
Po 1h 126,8
Po 2h 51,5
Hipoglikemia??Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2018, 17:20
19.01.2005 Alan
9.03.2017 laparo + histero + kauteryzacja
PCO -
ważne że czułaś to niedocukrzenie, miałaś charakterystyczne objawy. Ono mogło wystąpić jednorazowo, ponieważ przyjęłaś sporo cukru i twoja trzustka zareagowała wysokim wyrzutem insuliny. Jednorazowo, po krzywej może się zdarzyć...ale jeśli w innych sytuacjach się powtarza, to na pewno jest to niepokojące...ale gin najlepiej wie, co i jak...choć mysle, że powie, że jest dobrze...
-
Problem w tym,że czesto tak mam,ale teraz bynajmniej wiem z jakiego powodu.Po posilku robię się senna, ucinam drzemke, a jak się obudze to muszę od razu zjeść coś slodkiego bo cała się trzese19.01.2005 Alan
PCO -
Czyli jednak nie jest dobrze...
Ogólnie niskie cukry i dzidzi nie służą bo ma niższe niż my. Ale to lekarz musi coś poradzić. Z obserwacji jednak wiem że są też różni lekarze którzy potrafią przesadnie interpretować różne wyniki i tacy ktorzy małe przekroczenia ignorują. Ja już w drugiej ciąży zmagam się z cukrzycą ciążowa ale pierwszą hipoglikemie zaliczylam po porodzie. Nie wiem jak się odzywiasz ale nie można doprowadzić do spadku cukru. Jeśli to jest temat dla diabetologa to również lekarz rodzinny może kierować. A pewnie wiesz, że z racji ciąży wizyta należy ci się w ciągu tygodnia -
Póki co pilnuje aby jeść max co 3h, wybieram pełne ziarno z dodatkiem bialka, tluszczu i do tego warzywa. Zmniejszylam ilosc owocow i slodyczy,bo mimo iz przed ciążą rzadko po nie siegalam to do teraz większość moich posilkow to właśnie owoce... Niby jest lepiej na chwilę obecną i mam nadzieję, że się to wyreguluje. Dzięki za odpowiedź19.01.2005 Alan
PCO -
Fasola1234 wrote:Ja dziś byłam na badaniu i jak nie mialam super problemu żeby wypić ten ulep to po 10 minutach zaczełam wymiotowac , mroczki przed oczami a potem biegunka:(
pewnie czeka mnie kolejne podejście w poniedziałek
Biedna może wynegocjuj większa ilość wody żeby to bylo bardziej do wypicia i wciśnięcie soku z cytryny? Mi pomogła cytryna baaardzohttps://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Niestety, wynik po 2 godzinach jest podwyższony.
Normy są takie
Na czczo do 92
Po 1 godzinie do 180
Po 2 godzinach do 153
Nieznacznie. Kiedyś norma po 2 godzinach była do 140. Tak czy inaczej na pewno unormujesz sobie cukry dietą.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2018, 18:50
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -