X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr łóżeczko dziecięce a ciasny pokój
Odpowiedz

łóżeczko dziecięce a ciasny pokój

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • aniaa89 Debiutantka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!zastanawiam się jak rozwiązać kwestię łóżeczka dziecięcego, gdyż standarodwe drewniane 120x60 nie wchodzi do mojego pokoju. zastanawiałam się nad łóżeczkiem dostawnym chicco lullago, ale nie wiem czy materacyk z tego łóżeczka jest odpowiedni żeby dziecko spało w nim non stop?

ania
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos takiego dlugo nie posluzy. Dziecko z niego wyrosnie szybko. Pewnie gora 6 miesiecy.

Polecam lozeczko na kolkach, w ktorym bedzie mozna obnizyc materac jak maluch zacznie sie w nim podciagac do pionu. Ja wlasnie w takie zaopatrzylam sie teraz przy drugim dziecku.

Niektorym odpowiadaja lozeczka turystyczne/kojce.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka podasz jakis link takiego lozeczka?

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Laurka podasz jakis link takiego lozeczka?

Np. https://www.amazon.com/gp/product/B0035ER8LM/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

A te tzw. turystyczne czesto maja w komplecie przewijak https://www.amazon.com/gp/product/B01LZRCVYY/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 14:13

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • paulin Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja polecam kosz Mojżesza jakbym nie miała kołyski po kuzynach to na bank bym takie kupiła śliczne i nie duże ale fakt na 6 mies

qdkkwn15fuytetup.png
    p19uflw11694twrv.png
    202301126746.png[/url
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Np. https://www.amazon.com/gp/product/B0035ER8LM/ref=oh_aui_detailpage_o03_s00?ie=UTF8&psc=1

A te tzw. turystyczne czesto maja w komplecie przewijak https://www.amazon.com/gp/product/B01LZRCVYY/ref=oh_aui_detailpage_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
    Fajne. Musze takiego poszukac.
    Turyatyczne mamy u rodzicow.ale szczerze mi nie podchodzi.

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • anett# Nowa

Wysłany: 18 czerwca 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosz Mojżesza to nie jest najlepsze rozwiązanie zamiast łóżeczka - znajoma ma i widać, że dziecku nie jest w nim zbyt wygodnie, bo ten kosz zapada się do środka a dziecko razem z nim. Myślę, że dla zdrowia dzieciątka lepiej używać go tylko sporadycznie. Ja sama mam problem z miejscem, gdyż jesteśmy w trakcie budowy domu i mieszkamy jeszcze w kawalerce, więc zdecydowaliśmy się na pożyczenie od znajomych kołyski. Jest nieco mniejsza niż łóżeczko, a spełni jego funkcje w pierwszych miesiącach. Można kupić używaną np na OLX ;)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anett# wrote:
    Kosz Mojżesza to nie jest najlepsze rozwiązanie zamiast łóżeczka - znajoma ma i widać, że dziecku nie jest w nim zbyt wygodnie, bo ten kosz zapada się do środka a dziecko razem z nim. Myślę, że dla zdrowia dzieciątka lepiej używać go tylko sporadycznie. Ja sama mam problem z miejscem, gdyż jesteśmy w trakcie budowy domu i mieszkamy jeszcze w kawalerce, więc zdecydowaliśmy się na pożyczenie od znajomych kołyski. Jest nieco mniejsza niż łóżeczko, a spełni jego funkcje w pierwszych miesiącach. Można kupić używaną np na OLX ;)

Co sie dokladnie zapada? Ja dostalam w prezencie od znajomej z pracy kosz Mojzesza, ale taki starej daty. Ma twarde dno i cala plecionka nie jest miekka i elastyczna. Mam zamiar go wyczyszcic i kupic materac, zeby uzywac go do drzemek w ciagu dnia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lenka wrote:
    Fajne. Musze takiego poszukac.
    Turyatyczne mamy u rodzicow.ale szczerze mi nie podchodzi.

Mi tez wlasnie nie podchodza. Mam kojec Graco (taki najzwyklejszy bez zadnych bajerow), ktorego dla pierwszej corki uzywalismy w trakcie wypadow na camping, czyli tak jak sama nazwa wskazuje - turystycznie. Jakos do uzywania go jako pelnoetatowego lozeczka nie potrafie sie przekonac.

Teraz wlasnie w poszukiwaniu czegos kompaktowego dla drugiej corki do ustawienia w mojej sypialni zamowilam takie lozeczko jak wyzej w linku, ale odeslalam. Po prostu jakos mi one nie leza.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ