Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › III trymestr › nerwy, placz czy to hormony w 3 trymestrze?
Odpowiedz

nerwy, placz czy to hormony w 3 trymestrze?

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • prezprez Debiutantka

Wysłany: 20 listopada 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co sie dzieje a nie chce zaszkodzic dziecku. od jakich dwoch tygodni dziwnie sie czuje. Dwa razy poklocilam sie z rodzina, naprawde nie chcialam sie denerwowac ale bardzo latwo mnie wyprowadzic z rownowagi. troche lzy polecialy, ale potem akrecalam sie ze tym placzem zaszkodzilam dziecku i tymi nerwami wiec bylam znowu zdenerwowana i troche zczelam plkac na wieczor ze zaszkdozilam dziecku. ja tego nie potrafie zachamowac, zwlaszcza tych lez, bardzo zrobilam sie placzliwa.

wszedzie pisza ze stres szodzi dziecku, ze moze byc :
    niedotlenione
    ze moze lozysko sie odkleic
    ze jeszcze wiele innych rzeczy

wiec jaki to jest stres? czy ktoras z was tez byla nerwusem w ciazy a dziecko urodzilo sie o czasie i jest ok?

Bylo pare sytuacji w ktorj no wybuchlam, moze niepotrzebne byly niektore sytuacje ale hormony mi bardzo buzowaly i to nie w 1 trymestrze tylko w drugim i teraz w trzecim.

prosze o informacje bo po czytaniu na internecie artykulow o skutkach stresu glowa boli

• julka_kulka Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wahania hormonalne w ciąży są rzeczą naturalną, przestań czytac w internecie te wszystkie głupoty, bo tylko sie nakrecasz

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

km5sgu9r4z5eztia.png

Czekamy na Ciebie <3
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ