Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Obciążenie glukoza
Odpowiedz

Obciążenie glukoza

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • KotCzarownicy Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz podanych wartości referencyjnych na wyniku? Zazwyczaj się je podaje, bo różne laboratoria mogą mieć je trochę inne. A najlepiej, gdybyś mogła pokazać te wyniki jakiemuś lekarzowi, mógłby być rodzinny.

Ja miałam na czczo 82,34 norma 70-99.
    Po godz. 104,15
    Po 2 godz. 92,42
    U ciebie na czczo wygląda ok, gorzej, że po 2 godzinach dalej rośnie, ale nie znam się i nie chcę cię straszyć, bo może to dobry wynik. Najlepiej zapytaj w temacie cukrzyca ciążowa w dziale problemy i komplikacje:
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/cukrzyca-ciazowa,743,1955.html
    Tam dziewczyny mają większą wiedzę i może podpowiedzą coś więcej.

4.04.17, 9 tc [*]
    Podejrzenie zespołu antyfosfolipidowego
    Niedoczynność tarczycy
    Leszek jest z nami! 29.05.2018
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK wyniki

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Leticia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dobre wyniki :)
    Ja też w obu ciążach miałam wzrost po 2 godzinach w stosunku do poziomu po 1 godzinie. Ważne, żeby wynik nie przekraczał 140.

klaudia382 lubi tę wiadomość

km5se6yd8tj60462.png
    km5stv73q64rb58y.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normy to
    92-180-152

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Ponette Debiutantka

Wysłany: 14 maja 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy robiąc test obciążenia glukozą można przy okazji pobrać krew do innych badań? Muszę powtórzyć TSH i kilka innych badań i zastanawiam się, czy zrobię to za jednym zamachem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 13:38

f2w33e3kcdrmb751.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponette wrote:
    Dziewczyny, czy robiąc test obciążenia glukozą można przy okazji pobrać krew do innych badań? Muszę powtórzyć TSH i kilka innych badań i zastanawiam się, czy zrobię to za jednym zamachem.

A czemu nie, skoro i tak będziesz w laboratorium? Oczywiście nie z tej samej próbki - oddzielnie pobiorą Ci krew na morfologię, oddzielnie na TSH i oddzielnie na glukozę.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ