X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Podrażnienie i opuchnięcie pochwy
Odpowiedz

Podrażnienie i opuchnięcie pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam problem, od pewnego czasu odczuwam silny dyskomfort narządów płciowych, podrażnienie, opuchnięcie, szczypanie. Byłam u ginekologa, zrobiłam badania na infekcje: grzyby, bakterie tlenowe i beztlenowe - wszystko ujemne. PH pochwy 5 (ale stosowanie lactovaginalu i innych probiotyków nie pomaga), stopień II/III, ponoć OK. Lekarz twierdzi, że to podrażnienie do od ciąży i hormonów i dziwi się, że aż tak mnie boli, ale przy ostatnim braniu wymazów czułam wręcz, jakby mi jeździł po ranie. Tymczasem on nie widzie tam niczego strasznego. I teraz pytanie: jak złagodzic taki stan? Można robić okłady z rumianku lub szałwi? A może macie podobny problem i Wasi lekarze poradzili coś sensownego, jakąś maść łagodzącą? Powtórzę, że infekcje pochwy mam wykluczone. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie pomocne odpowiedzi:)

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ponownym pęknięciu rany poporodowej (na porodzie pękłam) i potem to się podrażniło i musieli to zszywać jeszcze raz i to bez znieczulenia... W szpitalu polecili mi psikanie octeniseptem, miałam okłady z octenilinu plus zasypka dermatol i częste wietrzenie a potem już po zagojeniu, które trwało dłuuuugo stosowałam żel Mucovagin i jakoś to wszystko razem pomogło. Pytanie jakiego rodzaju Ty masz podrażnienie po ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ