Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Podrażnienie i opuchnięcie pochwy
Odpowiedz

Podrażnienie i opuchnięcie pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam problem, od pewnego czasu odczuwam silny dyskomfort narządów płciowych, podrażnienie, opuchnięcie, szczypanie. Byłam u ginekologa, zrobiłam badania na infekcje: grzyby, bakterie tlenowe i beztlenowe - wszystko ujemne. PH pochwy 5 (ale stosowanie lactovaginalu i innych probiotyków nie pomaga), stopień II/III, ponoć OK. Lekarz twierdzi, że to podrażnienie do od ciąży i hormonów i dziwi się, że aż tak mnie boli, ale przy ostatnim braniu wymazów czułam wręcz, jakby mi jeździł po ranie. Tymczasem on nie widzie tam niczego strasznego. I teraz pytanie: jak złagodzic taki stan? Można robić okłady z rumianku lub szałwi? A może macie podobny problem i Wasi lekarze poradzili coś sensownego, jakąś maść łagodzącą? Powtórzę, że infekcje pochwy mam wykluczone. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie pomocne odpowiedzi:)

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ponownym pęknięciu rany poporodowej (na porodzie pękłam) i potem to się podrażniło i musieli to zszywać jeszcze raz i to bez znieczulenia... W szpitalu polecili mi psikanie octeniseptem, miałam okłady z octenilinu plus zasypka dermatol i częste wietrzenie a potem już po zagojeniu, które trwało dłuuuugo stosowałam żel Mucovagin i jakoś to wszystko razem pomogło. Pytanie jakiego rodzaju Ty masz podrażnienie po ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ