Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Podrażnienie i opuchnięcie pochwy
Odpowiedz

Podrażnienie i opuchnięcie pochwy

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Ewa z rajskiego drzewa Koleżanka

Wysłany: 24 maja 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, mam problem, od pewnego czasu odczuwam silny dyskomfort narządów płciowych, podrażnienie, opuchnięcie, szczypanie. Byłam u ginekologa, zrobiłam badania na infekcje: grzyby, bakterie tlenowe i beztlenowe - wszystko ujemne. PH pochwy 5 (ale stosowanie lactovaginalu i innych probiotyków nie pomaga), stopień II/III, ponoć OK. Lekarz twierdzi, że to podrażnienie do od ciąży i hormonów i dziwi się, że aż tak mnie boli, ale przy ostatnim braniu wymazów czułam wręcz, jakby mi jeździł po ranie. Tymczasem on nie widzie tam niczego strasznego. I teraz pytanie: jak złagodzic taki stan? Można robić okłady z rumianku lub szałwi? A może macie podobny problem i Wasi lekarze poradzili coś sensownego, jakąś maść łagodzącą? Powtórzę, że infekcje pochwy mam wykluczone. Będę bardzo wdzięczna za wszystkie pomocne odpowiedzi:)

ja - 42 l
    partner - 45. l
    starania naturalne 4 miesięcy
    19.11.2021 - test pozytywny, Beta 157
  • Mammisima88 Koleżanka

Wysłany: 5 lipca 2022, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po ponownym pęknięciu rany poporodowej (na porodzie pękłam) i potem to się podrażniło i musieli to zszywać jeszcze raz i to bez znieczulenia... W szpitalu polecili mi psikanie octeniseptem, miałam okłady z octenilinu plus zasypka dermatol i częste wietrzenie a potem już po zagojeniu, które trwało dłuuuugo stosowałam żel Mucovagin i jakoś to wszystko razem pomogło. Pytanie jakiego rodzaju Ty masz podrażnienie po ciąży.

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ