Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr pozycja plecki do pleców
Odpowiedz

pozycja plecki do pleców

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • justi87 Koleżanka

Wysłany: 16 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio na wizycie położna wymacała brzuch, ponaciskałą z każdej strony i stwierdziła że dziecko jest główką w dół , plecami do pleców obrócone. Czytałam że nie jest to zbyt dobra pozycja, że i poród dłuższy i bardziej bolesny. Jestem na poczatku 37 tyg czy dziecko może się obrócić jeszcze?

f2w33e3kd6yzqt0y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2015, 19:33

• Magic Autorytet

Wysłany: 19 marca 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wiem o co chodzi :) nie o to, ze zmieni z głowkowej na pośladkową, ale dziecko jak się rodzi musi ułozyć się główkowo i twarz mieć skierowaną w stronę naszych pleców. Czytałam o tym i u mnie narazie córeczka leży głową w dól i też ma plecy do pleców :) spokojnie jeszcze sie przekręci to kwestia zmiany pozycji. Moge polecić Ci ćwiczenia, które może pomóc :) w klęku podpartym na łokciach, tak że pupa jest wyżej niż ramiona i wykonuj ruch bioder do przodu i w tył :) ale obstawiam, że jak nadejdzie czas to się przekręci prawidłowo :)
    Powodzenia! :)

justi87 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 19 marca 2015, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja akurat leży brzuszkiem do pleców ale w ciągu dnia tyle się wierci że pewnie jeszcze że sto razy się obróci więc bez stresu :)

Magic lubi tę wiadomość

w57vyx8dm3d47wvl.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szuszu to dobrze :) jak tak ulozy sie do porodu to bardzo szybko wyjdzie i nir bedziesz miec traumy z porodu ;)

szuszu lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • szuszu Przyjaciółka

Wysłany: 23 marca 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic wrote:
    Szuszu to dobrze :) jak tak ulozy sie do porodu to bardzo szybko wyjdzie i nir bedziesz miec traumy z porodu ;)
    Oby :) życzę tego sobie i wszystkim :P

Magic, justi87 lubią tę wiadomość

w57vyx8dm3d47wvl.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 24 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to było zbyt piękne, ale nie dziękujemy ;) myślę, że jak nam łatwo nie przyszło bycie w ciąży to może poród będzie łaskawszy?:)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ