X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Przychodnia pediatryczna
Odpowiedz

Przychodnia pediatryczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurtuje mnie pewna sprawa organizacyjna w naszej przychodni i chciałam się podpytać jak u Was to wygląda. Chodzi mi o sposób przyjmowania dzieci w poradni dzieci zdrowych i chorych. U mnie w przychodzi każdy z pediatrów ma tak ułożone godziny przyjmowania pacjentów, że najpierw jest w poradni dla dzieci zdrowych, potem leci do poradni dla chorych, po czym z powrotem wraca do dzieci zdrowych.
    Jak dla mnie brak w tym logiki i duże ryzyko przeniesienia jakiegoś wirusa z poradni dzieci chorych do tych przyjmowanych następnie w poradni dla dzieci zdrowych (zwykle lekarz wykonuje tam kwalifikacje do szczepien i to bardzo małych dzieciaczków). Nie ukrywam, że zaczęło mi to przeszkadzać. Jak to u Was wygląda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w NFZ ;)
    8-9 (i do ostatniego pacjenta) dzieci chore
    9.30-10.30 (+ poślizg lekarza) chorzy dorośli.
    2 dni w tygodniu 12-13 i 13-14 dzieci zdrowe.
    15.30-17.30 chorzy dorośli.
    Mała przychodnia.
    Jedno wejście.
    Jeden korytarz.
    I najlepsze jest to, że niektórzy dorośli zajmują kolejkę już po 8 🤷‍♀️ siedząc ze swoimi zarazami razem z chorymi dzieciakami.

W ostatnim czasie wolimy korzystąć z teleporad https://centrum-mk.pl/czym-jest-telemedycyna-w-jaki-sposob-mozesz-z-niej-korzystac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ