Przychodnia pediatryczna
-
Nurtuje mnie pewna sprawa organizacyjna w naszej przychodni i chciałam się podpytać jak u Was to wygląda. Chodzi mi o sposób przyjmowania dzieci w poradni dzieci zdrowych i chorych. U mnie w przychodzi każdy z pediatrów ma tak ułożone godziny przyjmowania pacjentów, że najpierw jest w poradni dla dzieci zdrowych, potem leci do poradni dla chorych, po czym z powrotem wraca do dzieci zdrowych.
Jak dla mnie brak w tym logiki i duże ryzyko przeniesienia jakiegoś wirusa z poradni dzieci chorych do tych przyjmowanych następnie w poradni dla dzieci zdrowych (zwykle lekarz wykonuje tam kwalifikacje do szczepien i to bardzo małych dzieciaczków). Nie ukrywam, że zaczęło mi to przeszkadzać. Jak to u Was wygląda? -
nick nieaktualnyWitaj w NFZ
8-9 (i do ostatniego pacjenta) dzieci chore
9.30-10.30 (+ poślizg lekarza) chorzy dorośli.
2 dni w tygodniu 12-13 i 13-14 dzieci zdrowe.
15.30-17.30 chorzy dorośli.
Mała przychodnia.
Jedno wejście.
Jeden korytarz.
I najlepsze jest to, że niektórzy dorośli zajmują kolejkę już po 8 🤷♀️ siedząc ze swoimi zarazami razem z chorymi dzieciakami.
W ostatnim czasie wolimy korzystąć z teleporad https://centrum-mk.pl/czym-jest-telemedycyna-w-jaki-sposob-mozesz-z-niej-korzystacWiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:21
-