X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Przychodnia pediatryczna
Odpowiedz

Przychodnia pediatryczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurtuje mnie pewna sprawa organizacyjna w naszej przychodni i chciałam się podpytać jak u Was to wygląda. Chodzi mi o sposób przyjmowania dzieci w poradni dzieci zdrowych i chorych. U mnie w przychodzi każdy z pediatrów ma tak ułożone godziny przyjmowania pacjentów, że najpierw jest w poradni dla dzieci zdrowych, potem leci do poradni dla chorych, po czym z powrotem wraca do dzieci zdrowych.
    Jak dla mnie brak w tym logiki i duże ryzyko przeniesienia jakiegoś wirusa z poradni dzieci chorych do tych przyjmowanych następnie w poradni dla dzieci zdrowych (zwykle lekarz wykonuje tam kwalifikacje do szczepien i to bardzo małych dzieciaczków). Nie ukrywam, że zaczęło mi to przeszkadzać. Jak to u Was wygląda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w NFZ ;)
    8-9 (i do ostatniego pacjenta) dzieci chore
    9.30-10.30 (+ poślizg lekarza) chorzy dorośli.
    2 dni w tygodniu 12-13 i 13-14 dzieci zdrowe.
    15.30-17.30 chorzy dorośli.
    Mała przychodnia.
    Jedno wejście.
    Jeden korytarz.
    I najlepsze jest to, że niektórzy dorośli zajmują kolejkę już po 8 🤷‍♀️ siedząc ze swoimi zarazami razem z chorymi dzieciakami.

W ostatnim czasie wolimy korzystąć z teleporad https://centrum-mk.pl/czym-jest-telemedycyna-w-jaki-sposob-mozesz-z-niej-korzystac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ