X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Przychodnia pediatryczna
Odpowiedz

Przychodnia pediatryczna

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • Vienne Przyjaciółka

Wysłany: 28 września 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nurtuje mnie pewna sprawa organizacyjna w naszej przychodni i chciałam się podpytać jak u Was to wygląda. Chodzi mi o sposób przyjmowania dzieci w poradni dzieci zdrowych i chorych. U mnie w przychodzi każdy z pediatrów ma tak ułożone godziny przyjmowania pacjentów, że najpierw jest w poradni dla dzieci zdrowych, potem leci do poradni dla chorych, po czym z powrotem wraca do dzieci zdrowych.
    Jak dla mnie brak w tym logiki i duże ryzyko przeniesienia jakiegoś wirusa z poradni dzieci chorych do tych przyjmowanych następnie w poradni dla dzieci zdrowych (zwykle lekarz wykonuje tam kwalifikacje do szczepien i to bardzo małych dzieciaczków). Nie ukrywam, że zaczęło mi to przeszkadzać. Jak to u Was wygląda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 września 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj w NFZ ;)
    8-9 (i do ostatniego pacjenta) dzieci chore
    9.30-10.30 (+ poślizg lekarza) chorzy dorośli.
    2 dni w tygodniu 12-13 i 13-14 dzieci zdrowe.
    15.30-17.30 chorzy dorośli.
    Mała przychodnia.
    Jedno wejście.
    Jeden korytarz.
    I najlepsze jest to, że niektórzy dorośli zajmują kolejkę już po 8 🤷‍♀️ siedząc ze swoimi zarazami razem z chorymi dzieciakami.

W ostatnim czasie wolimy korzystąć z teleporad https://centrum-mk.pl/czym-jest-telemedycyna-w-jaki-sposob-mozesz-z-niej-korzystac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2021, 09:21

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ