Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr Pulsowanie brzucha jak oddychanie
Odpowiedz

Pulsowanie brzucha jak oddychanie

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • sznurowka Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zauważyłam dziś (chyba pierwszy raz), że po lewej stronie brzuch mi delikatnie pulsuje jakby mała miała w tym miejscu płucka i oddychała. W środku nie czuję tego jako żadnych ruchów, jest to tylko widoczne. Czy to faktycznie płucka (ale przecież wcześniej też oddychała) czy coś innego? Mam nadzieję, że nie ma się czym martwić.

klz915nmy2gfnr76.png

30.09.2016 3240g 52cm 39tc
  • Ewan Nowa

Wysłany: 22 sierpnia 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak mam, z początku myślałam, że to czkawka, ale jakoś mniej intensywne były te pulsowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 sierpnia 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam, że czkawka, później pojawiła się "prawdziwa" czkawka, więc pomyślałam, że tętno.
    No i prawda jest taka, że to Twój puls ;)

Dziewczyny już o tym też pisały:
    https://bellybestfriend.pl/forum/iii-trymestr/pulsowanie-na-brzuchu,7886.html

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ