Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum III trymestr rozwarcie zewnetrzne w 7 miesiacu
Odpowiedz

rozwarcie zewnetrzne w 7 miesiacu

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • natalka0887 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Jestem ciekawa czy ktoras z was miala rozwarcie zewnetrzne? Mi gin stwierdzil rozwarcie zewnetrzne 1cm i szyjka 3,4mm. Po dwoch tyg bylo 1,5 cm i szyjka 3cm. Ujscie wewnetrzne mam zamkniete. Dostalam luteine dopochwowa i magnez na twardnienie brzucha. Po kolejntm tyg rozwarcie sie nie powieksza szyjka ma nawet 3,1cm. Leze w lozku caly dzien. Wstaje do wc i zrobic sniadanie. Z brzuchem juz jest lepiej i nie jest twrardy.
    Mam kilka znajomych, ktore mialo rozwarcie zewnetrzne stwierdzone wczesniej i polezaly troche i potem jak sie nie powiekszalo to funkcjonowaly normalnie. Inna z kolei tak jak ja od 7 miesiaca lezala i rozwarcie 1,5cm. Ktos mial podobnie?

82do3e5emfsmi6fi.png
    3i49df9hbiuokhok.png
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ